Au început testele noilor modele de elicoptere destinate forțelor pentru operații speciale ale Federației Ruse

Un nou elicopter Mi-8AMTSh-VN destinat forțelor pentru operații speciale ale armatei ruse au trecut în faza de teste de zbor, a declarat miercuri (22.07.2020) directorul executiv al Grupului Rus de Elicoptere – parte a companiei de stat Rostec, Andrei Boginsky, arată Russian Aviation.

„Construcția elicopterelor [Mi-8AMTSh-VN] se desfășoară concomitent cu lucrările de cercetare și dezvoltare. Centrul național de construire a elicopterelor a început deja zborurile”, a spus directorul executiv.

Directorul departamentului industrial al Rostec Aviation Cluster, Anatoly Serdyukov, a precizat că elicopterul Mi-8AMTSh-VN a fost proiectat ținând cont de experiența de luptă și caracteristicile conflictelor armate moderne.

„Motoarele cu putere crescută capabile să zboare la mare altitudine, noul sistem rotor, suita de arme extinsă, protecția sporită și alte caracteristici ale elicopterului actualizat măresc capabilitățile de luptă și permit angajarea acestuia pentru operații speciale în cele mai dificile condiții”, a declarat Anatoly Serdyukov.

Ministerul apărării din Federația Rusă a semnat un contract cu producătorul rus de elicoptere cu ocazia expoziției internaționale de arme din 2019, pentru livrarea a zece elicoptere Mi-8AMTSh-VN, aeronavele urmând să fie livrate în perioada 2020-2021.

Noul elicopter a fost dezvoltat cu modificările sale speciale, având în vedere experiența operațiilor de luptă din Siria. Ca principală caracteristică specifică, un elicopter Mi-8AMTSh-VN folosește două mitraliere de 12,7 mm, montate lateral. Elicopterul este dotat cu un nou echipament de control și navigație pentru zbor, un sistem opto-electronic giro-stabilizat, un emițător cu infraroșu, sistem de iluminare cu bandă dublă și este adaptat pentru utilizarea ochelarilor pentru vedere nocturnă.

Pentru a-și crește capacitatea de supraviețuire în luptă, Mi-8AMTSh-VN este echipat cu un sistem digital de pilot automat și o suită de sisteme defensive care detectează automat lansările de rachete împotriva elicopterului și are capacitatea de a le bloca.

Cabina echipajului și principalele sisteme ale elicopterului sunt protejate o armură din aliaj de titan. Podeaua și lateralele elicopterului sunt protejate până la ferestre de o armură ușoară detașabilă din kevlar.

Sursă foto: militaryleak.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

O campanie multianuală de presă: Silviu Sergiu, de 4 ani pe urmele generalului Marian Hăpău și ale DGIA

Fri Jul 24 , 2020
În ceea ce îl privește pe generalul Marian Hăpău, jurnalistul Silviu Sergiu a dat dovadă de o remarcabilă constanță în interesul manifestat din 2016 și până în prezent pentru a demonstra că acesta a comis grave ilegalități pentru favorizarea lui Gabriel Oprea. Totul pornește și se axează pe povestea expusă […]