Atacuri cu rachete în și din Fâșia Gaza pe fondul planului de anexare a teritoriilor ocupate de palestinieni

Israelul a lovit mai multe ținte ale Hamas din Fâșia Gaza, sâmbătă dimineață (27.06.2020), după ce două rachete au fost lansate în Israel din enclava de coastă, vineri seara, potrivit armatei israeliene (IDF), informează Jewish News Syndicate.

Avioanele de vânătoare israeliene au lovit un atelier de fabricare a rachetelor și o facilitate de fabricare a armelor, a declarat armata într-un comunicat.

„Atacurile asupra acestor ținte împiedică capacitatea de dezvoltare a organizației teroriste Hamas”, se arată în declarația IDF. „IDF privește cu mare seriozitate orice activitate distructivă îndreptată către teritoriul israelian și va continua să acționeze în funcție de nevoi împotriva încercărilor de a face rău civililor israelieni”.

Nu au fost raportate victime și niciun grup palestinian nu a revendicat responsabilitatea pentru rachetele care au lovit vineri teritoriul israelian. Cu toate acestea, Israel consideră Hamas responsabilă pentru toată activitatea teroristă provenită din Fâșia Gaza.

„Organizația teroristă Hamas poartă responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în Fâșia Gaza, iar acțiunile teroriste împotriva cetățenilor israelieni vor avea consecințe”, mai precizează IDF.

Hamas a avertizat Israelul cu atacuri joi, în cazul în care va continua cu planul său de a-și extinde suveranitatea pe Valea Iordaniei și în anumite părți ale Iudeii și Samariei, sub egida planului „Pace către prosperitate” al SUA.

Armata Israelului se pregătește pentru o gamă completă de scenarii care ar putea rezulta dintr-o decizie a guvernului de a continua planul de anexare a teritoriilor ocupate de palestinieni.

Sursă foto: middleeasteye.net

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Fost general SIE: clasa politică disprețuiește militarii

Mon Jun 29 , 2020
Pe fondul deciziei Parlamentului de a impozita pensiile speciale, inclusiv pe cele ale militarilor (deși acestea nu sunt pensii speciale, ci au alt statut – pensii militare de serviciu), fostul adjunct al SIE pe zona operativă, Silviu Predoiu, a publicat duminică (28.06.2020) un mesaj pe Facebook, în care ia apărarea […]