Atacuri cu avioane, tancuri și drone ale forțelor israeliene în Gaza

Avioane, tancuri și drone ale armatei israeliene (IDF) au lansat atacuri asupra țintelor Hamas, în dimineața zilei de luni (24.08.2020), ca răspuns la atacurile repetate cu baloane incendiare lansate din Gaza către teritoriile israeliene, informează IDF, potrivit The Times of Israel.

Forțele de apărare din Israel au declarat că au atacat „posturile militare și infrastructura subterană a grupului terorist Hamas din sudul Fâșiei Gaza”. Atacurile au venit ca răspuns la lansările de baloane explozive înspre Israel din seara zilei de duminică.

Pe parcursul zilei de duminică, zeci de baloane care transportau explozibili și dispozitive incendiare au fost lansate în sudul Israelului, provocând cel puțin 28 de incendii, au spus oficialii.

Din cauza lansării continue de dispozitive explozive și incendiare, o sursă din interiorul forțelor de securitate a declarat că autoritățile israeliene au suspendat și tranzitul vehiculelor care transportă mărfuri către Gaza prin trecerea Erez.

„În urma încălcării continue a stabilității și securității și în urma deciziei de închidere a coridorului comerciale Kerem Shalom, cu excepția echipamentelor umanitare, importul a fost efectuat prin punctul de trecere Erez, care se va opri, de asemenea, începând de astăzi”, a declarat sursa pentru The Times of Israel.

Sursă foto: thedefensepost.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Întâlnire la Istanbul între Erdogan și lideri ai Hamas. Cetățenie turcă pentru liderii organizației palestiniene

Mon Aug 24 , 2020
O sursă media elenă – Pentapostgama, scrie că Hamas a lansat un război împotriva Irsaelului la ordinele președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, după ce acesta s-a întâlnit la Istanbul cu lideri ai organizației teroriste. Președintele Erdogan s-a întâlnit sâmbătă (22.08.2020) cu liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, la conacul sultanului […]