Atacuri cibernetice asupra unor instituții guvernamentale din SUA

1

O grupare de piraterie informatică, susţinută de un guvern străin, a cărui identitate încă nu este cunoscută, a monitorizat e-mailurile interne din Departamentul Trezoreriei (Ministerul de Finanţe) al SUA şi din agenţia guvernamentală responsabilă cu politicile privind internetul şi telecomunicaţiile.

„Guvernul SUA este la curent cu aceste informaţii şi luăm toate măsurile necesare pentru a identifica şi remedia orice posibilă problemă legată de această situaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului securităţii naţionale, John Ullyot,  potrivit Agerpres, citat de evz.ro

În interiorul comunităţii de informaţii a SUA există preocupări că hackerii care au luat în vizor Trezoreria şi Administraţia naţională pentru telecomunicaţii şi informaţii (NTIA) din Departamentul Comerţului ar fi folosit metode similare pentru a „sparge” şi alte agenţii guvernamentale, au menţionat trei surse, care nu au precizat despre ce agenţii este vorba.

Atacul informatic dezvăluit este atât de grav încât a determinat convocarea unei reuniuni a Consiliului securităţii naţionale, sâmbătă (12.12.2020), la Casa Albă, a mai afirmat una dintre sursele citate. Potrivit surselor, e-mailurile personalului NTIA au fost monitorizate de hackeri luni la rând.

Sursă foto: jonesday.com

Redactia

One thought on “Atacuri cibernetice asupra unor instituții guvernamentale din SUA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Doi ofițeri ruși ai SVR expulzați din Olanda pentru spionaj

Mon Dec 14 , 2020
La 10.12.2020, ministrul oladez de interne, Kajsa Ollongren, a trimis o scrisoare Camerei Reprezentanților pentru a informa despre contracararea unei operațiuni de spionaj a Federației Ruse, realizată de Serviciul General de Informații și Securitate (AIVD). Doi ruși, care foloseau acoperire diplomatică și care acționau în numele Moscovei ca ofițeri ai […]