Atacuri ale teroriștilor de la Boko Haram asupra creștinilor. Au ucis pastorul și au dat foc bisericii

Gruparea teroristă Boko Haram a ucis cel puțin șapte persoane, inclusiv un preot, în cel mai recent atac îndreptat împotriva creștinilor.

Potrivit unor sure oficiale, teroriștiii au luat cu asalt satul Pyemi, lângă Chibok, din nordul Nigeriei, în timp ce localnicii se pregăteau să sărbătorească Crăciunul, scrie evz.ro. În cursul acestui atac, șapte persoane au fost ucise, în timp ce alte 12 au fost răpite și date dispărute.

Cu câteva zile înainte de Crăciun, teroriștii de la Boko Haram au lansat mesaje prin care amenințau comunitatea creștină din Nigeria că vor urma „atacuri mortale”, dar cu toate astea, autoritățile nigeriene nu au făcut nimic concret.

În Nigeria, de Crăciun au avut loc două atacuri teroriste îndreptate împotriva creștinilor, unul la Chibok și altul la Garkida, unde a fost atacată o biserică anglicană și unde au fost înregistrați șase morți. Secretarul general al EYN, reverendul Daniel Mbaya, a declarat că după atac una dintre biserici a fost arsă de către teroriști.

„Mi s-a spus că șase persoane au fost ucise. Biserica EYN a fost arsă (la Pyemi). Au fost răpiri, dar aștept detalii în ceea ce privește numele celor răpiți. Cinci persoane au fost răpite în Garkida. Am avut informațiile cu trei zile înainte de atac și agențiile de securitate au fost informate. Ei (Boko Haram) trimiseseră vestea că vin să facă „Crăciunul” în oraș și au specificat clar localitatea Garkida”, a mai spus reverendul Mbaya.

Sursă foto: express.co.uk

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Rezultatele contraspionajului militar ucrainean în 2020

Tue Dec 29 , 2020
În anul 2020, contraspionajul militar din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a descoperit 3 spioni, 15 agenți inamici, 40 de membri ai grupărilor armate ilegale și, de asemenea, a prevenit o serie de atacuri teroriste în estul Ucrainei, se menționează într-un comunicat al instituției, citat de CyberȘtiri. Conform […]