Atac la Viena – terorist cunoscut pentru conexiunile cu ISIS, arestat în 2019 și eliberat condiționat după 7 luni

Patru persoane au fost ucise și mai multe rănite într-un atac armat, după o operațiune teroristă desfășurată simultan, în mai multe locații din centrul Vienei, în seara zilei de 02.11.2020.

Unul dintre teroriștii care au creat haos noaptea trecută pe străzile din Viena a fost împușcat de trupele de intervenție austriece. Primele date făcute publice despre identitatea lui arată că avea 20 de ani și era născut în Austria. Părinții tânărului au origini albaneze și au emigrat din Macedonia de Nord, după cum a anunțat ziaristul Florian Klenk, redactorul șef al publicației Falter, citat de evz.ro.

Teroristul era monitorizat de mai multă vreme de autoritățile din Austria, pentru că făcea parte dintre cele 90 de persoane care ar fi vrut să plece în Siria, pentru a lupta în trupele ISIS. El a fost oprit să ajungă acolo unde își dorea, dar nu a fost considerat un pericol atât de mare, care să pună în practică un atentat terorist.

Kujtim Fejzulai a fost condamnat la 25.04.2019 la 22 luni de detenţie pentru că încercase să plece în Siria pentru a se alătura Statului Islamic.

La 05.12.2019, a fost eliberat condiţionat, beneficiind de prevederile Legii penale juvenile, a precizat ministrul de interne austriac, Karl nehamer.

Conform ultimului bilanț, pe străzile din Viena și-au pierdut viața patru persoane și 15 au fost rănite.

„Veşti groaznice de la Viena. (…) Condamn cu fermitate aceste acte de teroare atroce. Condoleanţe familiilor şi celor apropiaţi victimelor. România este solidară cu Austria”, a scris Klaus Iohannis, președintele României, pe contul de Twitter.

„A fost  vorba despre un atac terorist respingător. În prezent trăim momente dificile în republica noastră. Aş dori să mulţumesc tuturor forţelor de urgenţă care îşi riscă viaţa pentru siguranţa noastră, mai ales astăzi. Poliţia noastră va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui atac terorist respingător”, a transmis pe aceeași rețea de socializare și cancelarul Austriei, Sebastian Kurz.

Sursă foto: deschide.md

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Vizita oficialilor români în Israel – dronă a celor de la Elbit Systems prezentată delegației române

Tue Nov 3 , 2020
Potrivit unui comunicat al Elbit Systems transmis GeoDef, în cadrul vizitei oficiale în Israel, prim ministrul Ludovic Orban s-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. În cadrul întrevederii, delegației României, formată din premierul Orban, ministrul de externe, Bogdan Aurescu, și ministrul apărării, Nicolae Ciucă, i-au fost prezentate tehnologii avansate din […]