Atac cu dronă și rachetă la o instalație petrolieră din Arabia Saudită

O dronă a lovit duminică (07.03.2021) un port petrolier şi o rachetă balistică a vizat instalaţii ale gigantului energetic Aramco, în estul Arabiei Saudite, explică Ministerul saudit al Energiei, informează Agerpres.

„Unul dintre parcurile de rezervoare petroliere din portul Ras Tanura din Provincia de Est, unul dintre cele mai mari porturi de transport petrolier din lume, a fost atacat în această dimineaţă de o dronă venind dinspre mare”, a explicat ministerul într-un comunicat dat publicităţii de agenţia oficială de presă saudită, SPA.

Mai târziu, în aceeași zi, „schije dintr-un obuz provenit de la o rachetă balistică au căzut lângă zona rezidenţială a Saudi Aramco din oraşul Dhahran, unde locuiesc mii de angajaţi ai companiei şi familiile lor”, se mai preciează în comunicat.

Atacurile nu au provocat victime sau daune, a adăugat ministerul, fără a-i identifica pe cei responsabili.

Rebelii yemeniţi houthi au afirmat însă că au lansat drone şi au tras rachete asupra localităţii Ras Tanura şi unor ţinte militare din oraşul Dammam, în apropiere de Dhahran.

Duminică mai devreme, coaliţia militară condusă de Arabia Saudită a lansat atacuri aeriene asupra Sanaa, capitala Yemenului aflată sub controlul rebelilor houthi, după ce a interceptat un val de drone şi rachete lansate de miliţiile susţinute Iran, potrivit SPA.

Amplificarea violenţelor intervine în timp ce administraţia preşedintelui american Joe Biden i-a îndemnat pe houthi să detensioneze situaţia, după ce i-a retras de pe lista „organizaţiilor teroriste”, pentru a permite livrarea de ajutor umanitar către Yemen.

Sursă foto: atalayar.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Planul unei agenții de informații din Germania de monitorizare a extremei dreapta oprit de instanțele judecătorești

Mon Mar 8 , 2021
Un tribunal german a blocat temporar o încercarea a serviciului de informații intern din Germania, Oficiul Federal de Apărare Constituției (BfV), de a plasa un partid de extremă dreapta sub supraveghere guvernamentală pentru prima dată după era nazistă. Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost înființat în […]