Atac cibernetic la o companie americană producătoare de vehicule militare

Producătorul american de camioane și vehicule militare Navistar a confirmat că a fost lovit de un atac cibernetic care a condus la sustragerea unor date ale companiei. Navistar a anunțat luni (07.06.2021) că a aflat despre o potențială amenințare la adresa securității infrastructurii sale informatice încă de pe data de 20.05.2021, informează Israel Defense.

Compania americană a susținut că a luat imediat măsurile necesare pentru a reduce și a limita impactul incidentului, a lansat o anchetă, a angajat experți în securitate și criminalistică și a luat măsuri pentru a consolida securitatea sistemului IT și a datelor acestuia.

Cu toate acestea, la data de 31.05.2021, Navistar menționat că a primit un mesaj în care se preciza că au fost furate date din rețeaua companiei. Compania a mai adăugat că investigațiile continuă și că a contactat deja autoritățile cu privire la această chestiune.

Site-ul SecurityWeek a precizat că Navistar nu a furnizat ale detalii tehnice cu privire la incident, dar cel mai probabil este vorba despre un atac de tip ransomware.

Sursă foto: freightwaves.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Sistem rus de apărare antiaeriană inutil în fața dronelor militare turce

Thu Jun 10 , 2021
Mass-media rusă a difuzat un material video care surprinde momentul în care un sistem rusesc de rachete 9K33 Osa încercă să doboare, fără a reuși, o dronă turcească Bayraktar-TB2, potrivit newsweek.ro. Potrivit publicaţiei Bulgarian Military, un sistem rusesc de rachete 9K33 Osa lansează succesiv două rachete pentru a doborî o […]