Atac cibernetic la o companie americană producătoare de vehicule militare

Producătorul american de camioane și vehicule militare Navistar a confirmat că a fost lovit de un atac cibernetic care a condus la sustragerea unor date ale companiei. Navistar a anunțat luni (07.06.2021) că a aflat despre o potențială amenințare la adresa securității infrastructurii sale informatice încă de pe data de 20.05.2021, informează Israel Defense.

Compania americană a susținut că a luat imediat măsurile necesare pentru a reduce și a limita impactul incidentului, a lansat o anchetă, a angajat experți în securitate și criminalistică și a luat măsuri pentru a consolida securitatea sistemului IT și a datelor acestuia.

Cu toate acestea, la data de 31.05.2021, Navistar menționat că a primit un mesaj în care se preciza că au fost furate date din rețeaua companiei. Compania a mai adăugat că investigațiile continuă și că a contactat deja autoritățile cu privire la această chestiune.

Site-ul SecurityWeek a precizat că Navistar nu a furnizat ale detalii tehnice cu privire la incident, dar cel mai probabil este vorba despre un atac de tip ransomware.

Sursă foto: freightwaves.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Sistem rus de apărare antiaeriană inutil în fața dronelor militare turce

Thu Jun 10 , 2021
Mass-media rusă a difuzat un material video care surprinde momentul în care un sistem rusesc de rachete 9K33 Osa încercă să doboare, fără a reuși, o dronă turcească Bayraktar-TB2, potrivit newsweek.ro. Potrivit publicaţiei Bulgarian Military, un sistem rusesc de rachete 9K33 Osa lansează succesiv două rachete pentru a doborî o […]