Atac cibernetic care a suspendat activitatea într-un port iranian de importanță strategică

1

După refuzuri inițiale de a confirma atacul, autoritățile iraniene au admis că o entitate străină neidentificată a executat un atac cibernetic, care a oprit activitatea într-un port iranian cu valoare strategică.

Hackeri străini au efectuat săptămâna trecută un atac cibernetic care a afectat sistemele informatice dintr-un port din orașul iranian Bandar Abbas, a declarat un oficial iranian la 11.05.2020. Anunțul a fost făcut pentru a elimina speculațiile privind închiderea activității portului Shahid Rajaei, după ce o navă iraniană ar fi fost lovită de focuri de armă.

Conform rapoartelor funcționarilor de la Organizația Portuară și Maritimă (OPM) din Iran, activitatea în port a fost suspendată, la 09.05.2020, după ce un atac cibernetic a fost operat adupra sistemelor informatice. „Atacul nu a reușit să pătrundă în sistemele OPM, doar au fost deteriorate o serie de sisteme private din port”, a declarat Mohammad Rastad, ministrul adjunct pentru drumuri și dezvoltare urbană, potrivit Fars News, citat de Israel Defence.

Orașul port Bandar Abbas este situat pe strâmtoare strategică Hormuz, care separă Golful Persic de Golful Oman și Oceanul Indian.

Sursă foto: tehrantimes.com

Redactia

One thought on “Atac cibernetic care a suspendat activitatea într-un port iranian de importanță strategică

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Riscurile generate de aplicațiile de geolocalizare folosite pentru monitorizarea răspândirii COVID-19

Wed May 13 , 2020
Monitorizarea oamenilor și a informațiilor personale, cum ar fi datele medicale și cele de localizare, devine o tactică din ce în ce mai folosită în combaterea COVID-19. Această măsură a fost implementată în cel puțin 30 de țări, printre care Singapore, Australia, Israel, Ecuador și Africa de Sud și este […]