Artizanul masacrului din Noua Zeelandă, din 2019, a folosit o dronă pentru cartografierea terenului unde a orchestrat atacul armat

Branton Tarrant, militantul australian de extremă dreapta, care a ucis 51 de persoane la două moschei din Noua Zeelandă în 2019, a folosit o dronă comercială pentru a-și spiona țintele și pentru a-și planifica atacul cu luni în avans, potrivit informațiilor recent lansate.

La 15.03.2019, Branton Tarrant a ucis 51 de persoane la moscheile Al Noor și Linwood, în orașul Christchurch. Folosind o pușcă AR-15, Tarrant, în vârstă de 29 de ani, și-a împușcat victimele una câte una, înainte de a fi oprit de poliție, în timp ce se îndrepta spre o a treia moschee din zonă.

În mod șocant, Tarrant a redat uciderile pe Facebook cu ajutorul unei camere video GoPro pe care o atașase pe o cască pe care a purtat-o în timpul atacului. transmisia live a durat mai bine de 17 minute, până când moderatorii Facebook au încetat transmisia. Atacul a marcat cea mai gravă crimă în masă din istoria Noii Zeelande și a condus la elaborarea mai multor legi noi, inclusiv politici stricte de control al armelor, care sunt în vigoare de la acel moment.

Între timp, un manifest pe care Tarrant l-a scris în timp ce își plănuia atacul, intitulat „The Great Replacement” (Marea schimbare), a devenit extrem de popular în rândul neo-naziștilor și al altor cercuri de extremă dreaptă din întreaga lume.

Potrivit dezvăluirilor făcute publice în timpul procesului lui Tarrant în cursul acestei săptămâni, militantul și-a planificat atacurile timp de luni de zile, folosind tehnologie sofisticată, scrie Australian Financial Review. Procurorii au declarat instanței că Tarrant a folosit o dronă disponibilă în comerț pentru a filma terenul a cel puțin una dintre moschei, pe care ulterior a atacat-o.

Se presupune că a folosit drona pentru a studia punctele de intrare și ieșire ale clădirii și pentru a-și cartografia cu atenție sosirea și plecarea. El a folosit, de asemenea, aplicațiile și bazele de date de pe internet pentru a studia hărțile și clădirile în sine, precum și imagini ale interiorului moscheilor. Potrivit procurorilor, Tarrant a studiat și obiceiurile și practicile religioase islamice pentru a se asigura că moscheile vor fi pline de musulmani atunci când va lansa atacul armat.

Tarrant a fost condamnat la închisoare pe viață fără posibilitate de eliberare, devenind prima persoană din istoria Noii Zeelande care a primit o astfel de condamnare.

Sursă foto: thetimes.co.uk

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Vladimir Putin: cei 33 de mercenari ruși arestați la Minsk au fost ademeniți de serviciile de informații din SUA și Ucraina

Fri Aug 28 , 2020
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat într-un interviu că mercenarii ruși arestați în Belarus luna trecută au fost ademeniți printr-o operațiune comună a serviciilor de informații din SUA și Ucraina. La 29.07.2020, serviciile secrete din Belarus au anunțat arestarea a 33 de cetățeni ruși, angajați ai grupului Wagner, compania […]