Armata vine în sprijinul bolnavilor de COVID-19

Direcţia Medicală a MApN a dispus măsuri pentru suplimentarea forţelor şi mijloacelor puse la dispoziţia sistemului medical naţional pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Măsura a fost adoptată din ordinul ministrului apărării naţionale, Nicolae Ciucă, informează evz.ro.

Astfel, Armata pune la dispoziție locuri pentru pacienți în spitalele militare din Sibiu și din Iaşi, asigură voluntari pentru unitățile medicale COVID şi personal pentru efectuarea anchetelor epidemiologice, se arată într-un comunicat de presă al MApN. Potrivit sursei citate, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu devine unitate medicală de suport COVID-19, cu o capacitate de 11 paturi.

„Începând cu seara zilei de sâmbătă (31.10.2020), unitatea spitalicească militară din Sibiu va prelua pacienţi pozitivi la infecţia cu SARS-CoV-2, având destinate în acest sens şase paturi pentru pacienţii cu forme medii şi cinci paturi ATI, pentru formele severe şi grave. Pacienţii vor fi direcţionaţi la unitatea medicală militară de Spitalul Judeţean Sibiu”, se arată în comunicatul de presă transmis de minister.

Începând cu duminică (01.11.2020), ora 12.00, Secţia „COVID-19” a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă din Iaşi îşi va mări capacitatea de la 16 la 30 de paturi pentru tratarea pacienţilor cu forme medii, care necesită suport de oxigen.

De asemenea, Institutul Medico-Militar (IMM) va sprijini Direcţiile de Sănătate Publică ale Municipiului Bucureşti şi judeţului Mureş pe două linii de efort.

Studenţi din anii 2 şi 3 ai IMM îşi vor desfăşura în mod voluntar activitatea, începând cu 02.11.2020, în cadrul call-center-urilor operaţionalizate de cele două DSP, pentru desfăşurarea anchetelor epidemiologice. Repartizarea studenţilor voluntari către cele două DSP se va face pe baza nevoilor zilnice de suplimentare a personalului.

Sursă foto: institutul-medico-militar.mapn.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Forțele ruse vor primi în decembrie prima aeronavă de luptă din generația a 5-a Su-57 produsă în serie

Tue Nov 3 , 2020
Ministerul Apărării din Federația Rusă va primi primul avion de luptă Su-57 produs în serie în luna decembrie a acestui an, a declarat luni (02.11.2020) pentru TASS o sursă din industria de apărare. „Ministerul Apărării va primi primul Su-57 produs în serie, cu motorul operațional în prima etapă, în decembrie […]