Armata sud-coreeană testează „dronele viitorului”

Armata sud-coreeană a anunțat luni (17.05.2021) semnarea unui contract pentru achiziționarea de drone ce emit un nivel scăzut de zgomot, alimentate cu hidrogen, pentru misiuni de supraveghere și recunoaștere sub acoperire, precizează The Defense Post.

Dronele cu hidrogen au o autonomie mai mare comparativ cu dronele alimentate cu baterii LiPo (litiu polimer) și, totodată, produc mult mai puțin zgomot în comparație cu vehiculele cu motor pe benzină.

Administrația Programului de Achiziție a Apărării (DAPA) a declarat că dronele vor fi produse de Doosan Mobility Innovation, un furnizor de soluții pentru drone, pentru 7,3 milioane de dolari și vor începe operațiunile pilot în noiembrie 2021.

„Proiectul de achiziție contribuie la dezvoltarea tehnologiei avansate și a utilizării militare prin aplicarea rapidă a noilor tehnologii private în zona apărării […]. Sper că vor participa o mulțime de companii specializate în domeniul tehnologiei, astfel încât să putem implementa pe viitor diverse soluții avansate în armată”, a declarat Ho-cheon Choi, Director al Diviziei de Energie Electrică a DAPA.

Se preconizează că proiectul va crea o nouă cerere în domeniul apărării prin implementarea infrastructurii de hidrogen – cum ar fi stocarea, transportul și încărcarea – dar și extinderea aplicabilității sale la sursele de alimentare ale diferitelor sisteme de arme, cum ar fi dronele de mari dimensiuni, vehiculele blindate ale viitorului și nu numai, au mai explicat cei de la DAPA.

Sursă foto: urbanairmobilitynews.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Investiții americane la baza aeriană de la Câmpia Turzii

Wed May 19 , 2021
SUA vor investi 152 de milioane de dolari în 15 lucrări de modernizare a infrastructurii bazei aeriene de la Câmpia Turzii din România. Primele lucrări vor demara în perioada mai – august, informează US Air Force. După lucrările de modernizare, noua pistă a bazei va permite aterizarea și decolarea avioanelor […]