Armata SUA va cheltui peste 600 de milioane de dolari pentru consolidarea industriei de apărare afectată de pandemie

Pentagonul intenționează să cheltuiască 668 de milioane de dolari din finanțarea suplimentară oferită de guvernul SUA, în contextul pandemiei de coronavirus pentru a sprijini producătorii vulnerabili, în special pe cei din domeniul industriei torpilelor submarine, al motoarelor de aeronave și  al micro-electronicii. O serie de companii din aceste domenii au fost printre cele mai afectate de pandemia de COVID-19.

Fondul de bază al industriei de apărare este în valoare de 668 de milioane de dolari și reprezintă doar o parte din cei 10,5 miliarde de dolari pe care Departamentul Apărării (DoD) i-a primit în cadrul pachetului „CARES Act” – de 2,1 trilioane de dolari, arată DefenseNews.

DoD a prezentat vineri (29.05.2020) planul său de cheltuieli de 54 de pagini în fața Congresului, pe fondul presiunilor din partea parlamentarilor, după ce DoD a cheltuit doar 23% din fondurile alocate în baza unei legi semnate încă de la finalul lunii martie.

Pentagonul a cheltuit până în prezent 167 de milioane de dolari, pentru a pune pe picioare industria de producția a unor echipamente vitale în contextul crizei provocate de COVID-19, precum măști, ventilatoare și kit-uri de testare.

Planul de cheltuieli al Pentagonului arată că ar avea nevoie de 668 milioane de dolari pentru a aborda impactul pandemiei asupra industriei de apărare. Planul prevede până în momentul de față 170 de milioane de dolari pentru baza industrială de propulsie a aeronavelor, 150 de milioane pentru construcții navale și tuburi dedicate torpilelor de submarin, 150 de milioane pentru baza industrială de lansare spațială, 80 de milioane pentru baza de micro-electronică, 62 de milioane pentru furnizorii de armament, 40 de milioane pentru materiale rezistente la temperaturi ridicate utilizate pentru armele supersonice, dar și pentru alte echipamente și sisteme.

Sursă foto: breakingdefense.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Forțele navele sud-coreene demarează procesul de proiectare a unui distrugător autohton

Thu Jun 4 , 2020
Coreea de Sud urmează să înceapă proiectarea unui distrugător autohton, având ca scop îmbunătățirea capabilităților de apărare ale marinei sud-coreene. În urma planificării de bază și a revizuirii cerințelor armatei, Administrația Programului de Achiziție a Apărării (DAPA) a emis, vineri (29.05.2020), un anunț de ofertă pentru a selecta o companie […]