Armata SUA testează mini-drone de atac

Potrivit publicației The National Interest, Armata SUA a făcut pași importanți în utilizarea dronelor de mici dimensiuni, inclusiv privind teste asupra unor sisteme integrate de mini-drone de atac, dotate cu muniție.

Dezvoltarea pe această componentă nu este nouă – mai multe țări testează opțiuni similare pentru a crește utilitatea vehiculelor aeriene de mici dimensiuni fără pilot, printre aceste țări numărându-se China, Rusia și Turcia.

Ideea armatei americane este să folosească, fie un pistol de calibru 9 mm, fie o țeavă miniaturală, asemănătoare tubului de cerneală al unui stilou. Potrivit colonelului Sam Edwards, șeful Robotics Requirements, Capability Development Integration Directorate din cadrul Armatei SUA, inginerii au ales cea de-a doua opțiune, care este în prezent testată – un mini-dispozitiv pentru un singur foc de armă. Colonelul Edwards a comentat, de asemenea, posibilitatea integrării unui pistol de 9 mm, dar, potrivit acestuia, inginerii au în prezent o sarcină dificil de rezolvat – modul în care drona poate absorbi reculul pistolului, pentru a nu afecta precizia de țintire.

Militarul american a confirmat că armata SUA se află în prezent în stadiul inițial de experimentare și evaluează permanentă funcționalitățile de înarmare, respectiv cum să monteze armele pe mini-dronă și cum să combine armamentul cu camerele de supraveghere. Acest lucru este, de asemenea, important, deoarece experții vor trebui să decidă ce sistem mobil de supraveghere optică să utilizeze în cazul montării armei.

Probabil că cea mai mare provocare pentru operatorul unui astfel de dispozitiv va rămâne fiabilitatea, adică operatorul trebuie să fie sigur de precizia utilizării mini-dronei, ceea ce înseamnă că aspectele legate de autonomie și privind integrarea soluțiilor de inteligență artificială în aceste dispozitive trebuie să fie de un nivel excepțional.

Sursă foto: c4isrnet.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Acord între Finlanda și Letonia pentru dezvoltarea unui sistem de vehicule blindate 6x6

Sun Oct 18 , 2020
Finlanda și Letonia, alături de compania finlandeză Patria Land Oy, au semnat un acord de dezvoltare a produselor pentru crearea unui sistem comun de vehicule blindate, arată Milmag. Acordul vine în urma unui memorandum de înțelegere semnat de cele două țări în primăvara acestui an. Scopul acordului este de a […]