Armata SUA achiziționează mini-drone în valoare de 60 de milioane de dolari

FLIR Systems a câștigat un al doilea contract, în valoare de 20,6 milioane de dolari pentru a furniza armatei americane sisteme de recunoaștere Black Hornet. Sistemele de vehicule aeriene nano fără pilot (mini-drone) vor asigura derularea de activități de supraveghere la nivelul unităților de mici dimensiuni, precum și sprijinirea misiunilor de recunoaștere pentru programul Soldier Borne Sensor (SBS).

Programul SBS este un instrument compact de awareness situațional care poate scana în timp real câmpul vizual. Componentele sistemului includ configurația tactică și articole auziliare, o stație de control la sol și componentele vehiculului aerian.

Sistemele Black Hornet sunt formate din vehicule aeriene de mici dimensiuni, 10 x 2,5 cm și cântăresc puțin peste 15 grame, suficient de mici pentru a încăpea într-o mână. Fiecare vehicul este echipat cu 3 camere, una orientată în față, una în jos și încă una tot în jos la 45 de grade. Sistemul este format din două elicoptere, cu o autonomie de 25 de minute, astfel încât atunci când unul trebuie reîncărcat, celălalt să fie gata de zbor.

„Acest contract este un câștig major pentru nou-înființată divizie de afaceri Unmanned Systems & Integrated Solutions la FLIR și demonstrează cererea puternică și urgentă pentru tehnologia nano-UAV oferită de FLIR. Protejarea luptătorilor din SUA cu soluțiile noastre fără pilot este un obiectiv prioritar”, a declarat Jim Cannon, CEO al FLIR Systems.

Un prim contract între FLIR Systems și armata SUA, pentru furnizarea de sisteme de mini-drone, a mai fost încheiat anterior pentru care compania a încasat 39,7 milioane de dolari.

Sursă articol: insidedefense.com

Sursă foto: techeblog.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

MApN va cheltui 95 de milioane de euro pe switch-uri și servere

Thu May 14 , 2020
Scriam în urmă cu două zile despre achiziția unui sistem de monitorizare media pe care Ministerul Apărării Naționale intenționează să îl achiziționeze. Se pare că Armata este într-un proces amplu de modernizare, iar lista cu achiziții în materie de tehnologie nu se încheie aici. Printre multele contracte ale Armatei, mai […]