Armata rusă bate în retragere, adoptă poziţii defensive pe mai multe fronturi din Ucraina

Armata rusă s-a retras la peste 30 km est de Kiev în ultimele 24 de ore şi a început să stabilească poziţii defensive pe mai multe fronturi din Ucraina, a declarat miercuri un înalt oficial al Pentagonului, transmite Agerpres, citând AFP.

Ucrainenii au reuşit să-i respingă pe ruşi la 55 km la est şi nord-est de Kiev“, a declarat presei sub protecţia anonimatului înaltul oficial american, în timp ce Pentagonul estima marţi că forţele ruse se aflau la 15 până la 20 km de centrul capitalei ucrainene.

“Începem să constatăm că se retrag şi că stabilesc poziţii defensive“, a adăugat el.”Nu înseamnă că nu avansează, ci că nu încearcă să avanseze. Ocupă poziţii defensive“.

De asemenea, forţele ruse rămân blocate la zece km de centrul oraşului Cernihov, la nord-est de Kiev, potrivit estimărilor Pentagonului. În această zonă, “cedează teren, se mişcă în direcţia opusă, dar nu cu mult“, a menţionat el.

În Harkov, unde luptele rămân intense, forţele ruse se află încă la 15 până la 20 de km de centrul oraşului şi se confruntă cu o rezistenţă “foarte fermă” din partea ucrainenilor.

Potrivit oficialului Departamentului american al apărării, armata rusă pare să acorde prioritate acum regiunilor separatiste pro-ruse Lugansk şi Doneţk.”Pun mult mai multă energie în regiunea Lugansk/Doneţk şi mai ales în jurul Lugansk-ului“.

Credem că încearcă să imobilizeze forţele ucrainene” care au fost desfăşurate din 2014 de-a lungul liniei frontului cu zonele separatiste “pentru ca acestea să nu poată fi folosite în altă parte“, a spus el.

În sud, Pentagonul notează că marina rusă foloseşte pentru realimentare portul Berdiansk de la Marea Azov. Berdiansk este unul din puţinele oraşe unde forţele ruse au reuşit să preia controlul, în a 28-a zi a ofensivei lor.

Pentagonul nu vede nicio schimbare a situaţiei din jurul oraşului Odesa. Dacă la începutul acestei săptămâni s-au tras mai multe rachete în direcţia oraşului de pe nave ruseşti, acest lucru nu s-a mai produs marţi sau miercuri, a spus oficialul american.

Sursă foto: hindustannewshub.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Coreea de Nord a testat un nou tip de rachetă intercontinentală, care ar putea lovi orice punct din SUA

Thu Mar 24 , 2022
Potrivit armatei japoneze, citate de Reuters, racheta a zburat 71 de minute pe o traiectorie înaltă de 6.000 de kilometri și a căzut la o distanță de 1.100 km de la locul de lansare, în zona exclusivă economică a Japoniei, la 170 km de coasta nordică. Este prima lansare de […]