Armata poloneză vizează dezvoltarea de noi proiecte spațiale

Ministerul apărării din Polonia va numi un responsabil special plenipotențiar ce va avea în atribuții elaborarea și implementarea noii strategii pentru operațiuni în spațiu, arată Milmag.

Acesta va fi numit de către ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, și va ca sarcină să prezinte șefului Statului Major General al forțelor armate diverse programe, proiecte și procese care să conducă la crearea de noi domenii de activitate în sfera militară.

Un interes crescut și prioritate reprezintă: imagistica prin satelit; observarea și recunoașterea situațională în spațiu; telecomunicațiile prin satelit; plasarea de sateliți pe orbită.

Mai mult, noul reprezentant plenipotențiar va trebui să pună în aplicare orientările NATO pentru strategiile spațiale ale anumitor state membre în domenii de planificare strategică, operațională, industrială și științifică. Acesta va reprezenta, totodată, ministerul apărării în cadrul forumurilor internaționale – NATO, UE, Agenția Europeană de Apărare și Agenția Spațială Europeană.

Sursă foto: poland.pl

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Avioane MiG-29 și Sukhoi Su-24 trimise de ruși partenerului libian Khalifa Haftar

Mon May 25 , 2020
Sosirea avioanelor în Libia este, cel mai probabil, un efect al faptului că forțele Armatei Naționale Libiene (LNA), conduse de mareșalul Khalifa Haftar, au înregistrat o serie de înfrângeri, dar și pe fondul amenințărilor transmise de liderul LNA forțelor turce, care au intervenit în războiul civil în favoarea guvernului de […]