Armata iraniană se dotează cu drone de luptă

Forţele armate iraniene au achiziţionat trei drone ce pot transporta bombe şi care au o rază de acţiune de 1.500 de kilometri, a anunţat sâmbătă (18.04.2020) ministrul apărării din Iran, Amir Hatami, la televiziunea naţională, informează Reuters.

Dronele pot monitoriza „mişcările inamicului de la o distanţă considerabilă” şi sunt capabile să execute misiuni de luptă, a mai precizat ministrul în timpul ceremoniei de la Teheran, cu ocazia livrării aeronavelor fără pilot.

Aparatele de zbor sunt echipate cu bombe şi rachete şi pot zbura la o altitudine de pâna la 13.716 metri, a susținut ministrul iranian, însă fără a dezvălui denumirea noilor aparate de zbor.

Dronele au fost produse de industria militară iraniană cu participarea universităţilor autohtone, a mai spus Hatami.

Dronele sunt echipamente vitale în sistemul de supraveghere a frontierei iraniene, în mod special în apele teritoriale din Golf din jurul Strâmtorii Ormuz, prin care trece o cincime din producţia mondială de petrol.

Sursă foto: globalsecurityreview.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Forțele aeriene germane vor achiziționa 45 de avioane de luptă produse de Boeing

Sun Apr 19 , 2020
Germania va comanda 45 de aeronave de vânătoare de la Boeing pentru a înlocui avioanele Tornado învechite ale Luftwaffe (forțele aeriene), a informat duminică (19.04.2020) revista Der Spiegel, citată de Bloomberg. Publicația germană precizează că ministrul apărării de la Berlin, Annegret Kramp-Karrenbauer, a trimis joi (16.04.2020) un e-mail omologului său […]