Armata chineză ar putea folosi arme electromagnetice împotriva marinei americane

Iritată de navele americane care patrulează în Marea Chinei de Sud, armata chineză ar putea ataca trupele maritime ale SUA cu arme electromagnetice, pentru a neutraliza armele adversarului și sistemele de control fără a face apel la conflict armat deschis.

În timp ce guvernul de la Beijing sau oficiali ai armatei nu au menționat nimic despre posibilitatea desfășurării de arme electromagnetice sau lasere, Song Zhongping, expert în afaceri militare, a declarat pentru Global Times că „pentru a contracara trecerile repetate ale SUA prin apele teritoriale chineze, armata are opțiunea de a utiliza noi abordări, printre care și armele electromagnetice”.

Flota Pacificului din cadrul Marinei SUA a anunțat luni (16.03.2020), pe contul de Twitter, că nave război din grupul port-avionului „Theodor Roosevelt” și nave de asalt expediționare de tip amfibiu au desfășurat duminică exerciții de atac în Marea Chinei de Sud.

Este pentru a treia oară în doar o săptămână când nave de război ale SUA au intrat în Marea Chinei de Sud: pe 10 martie, distrugătorul de rachete ghidate McCampbell a intrat în apele teritoriale ale Chinei din Insulele Xisha, iar pe 13 martie, nava de asalt amfibie America și nava de luptă Gabrielle Giffords au navigat în apele teritoriale chineze pentru a executa manevre militare, a mai precizat publicația Global Times.

Sursă articol: defenseworld.net

Sursă foto: defensesystems.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Parlamentar german propune ridicarea sancțiunilor împotriva Moscovei

Wed Mar 18 , 2020
Pentru a preîntâmpina un colaps rapid al economiei statelor Uniunii Europene, pe fondul răspândirii noului coronavirus, în Parlamentul Germaniei (Bundestag) a fost solicitată ridicarea sancțiunilor împotriva Federației Ruse. Această inițiativă a fost făcută de Waldemar Gerdt, reprezentant al Comitetului pentru relații externe din cadrul Bundestag. Potrivit oficialului de la Berlin, […]