Armata canadiană își reia misiunea de instruire din Ucraina

Armata canadiană va desfășura din nou instructori militari în Ucraina pentru a relua misiunile suspendate temporar din cauza pandemiei de coronavirus, scrie National Post. Militarii canadieni vor respecta la sosire o perioadă de 14 zile de izolare.

Canada a trimis pentru prima dată, în 2015, aproximativ 200 de militari în Ucraina pentru a furniza instruire de bază pentru forțele locale. Misiunea a fost oprită la începutul lunii aprilie pe fondul izbucnirii pandemiei, care a obligat statele să impună diverse restricții.

Purtătorul de cuvânt al forțelor canadiene, cpt. Leah Campbell, a precizat că 90 de soldați se vor deplasa în curând în Ucraina pentru a relua misiunea. „În urma unei reevaluări a situației, incluzând o analiză a măsurilor de protecție și a riscului prezentat de COVID-19, a fost luată decizia de a disloca alți 90 dintre acești membri”, a declarat Leah Campbell duminică (14.06.2020).

Alți 50 de militari vor rămâne în Canada deocamdată, a adăugat aceasta, „și vor fi pregătiți pentru a se angaja în pregătire imediat ce condițiile o vor permite”.

Șeful statului major al apărării, generalul Jonathan Vance, a sugerat anterior ca unele activități de instruire să înceapă în timp ce detașările pe perioada verii să se desfășoare într-un mod limitat.

Alte misiuni planificate ale armatei canadiene vizează desfășurarea a unei nave de război și de aeronavele care să sprijine aplicarea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord, asigurarea unui avion de transport către operațiunile de menținere a păcii ale ONU în Africa și misiunea militară canadiană în Irak.

Sursă foto: newsweek.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Tensiunile între Seul și Phenian se amplifică

Mon Jun 15 , 2020
Armata sud-coreeană consolidează monitorizarea vecinului din nord, după ce Phenian-ul a amenințat că va lua măsuri militare împotriva Coreei de Sud, arată  The Korea Times. Într-o declarație emisă sâmbătă (13.06.2020), sora liderului nord-coreean, Kim Jong-un, Kim Yo-jong, a declarat că armatei i se va încredința să facă „următorul pas” împotriva […]