Armata britanică extinde contractul pentru achiziția de sisteme radar mobile pentru monitorizarea câmpului de luptă

Ministerul apărării din Marea Britanie a încheiat un contract, în valoare de 46 de milioane de lire sterline, pentru a extinde utilizarea sistemelui radar pentru localizarea armelor dezvoltate de Saab Mobile Artillery Monitoring Battlefield Asset (MAMBA).

Contractul încheiat între armata Marii Britanii și Saab Electronic Defense Systems va asigura utilizarea în continuare a capacităților operaționale de combatere a acțiunilor inamice, ce se afla în funcțiune încă din 20030, sprijinind operațiunile din Irak și Afganistan. Conform ministerului apărării de la Londra, contractul va permite menținerea în funcțiune a MAMBA până în 2026.

MAMBA este un sistem de radar contra-baterie dezvoltat inițial de Ericsson Microwave Systems în comun cu forțele armate norvegiene și suedeze. Este un radar mobil cu scanare electronică pasivă din spectrul electromagnetic al benzii C (4 GHz până la 8 GHz) și are ca principal rol detectarea țintelor de artilerie adverse.

Sistemul MAMBA furnizează semnale de avertizare avansate trupelor din prima linie, prin detectarea focurilor de armă lansate de inamic. Pe baza calculelor realizate de sistem, sunt stabilite priorități și sunt furnizate instrucțiuni pentru un răspuns eficient. În modul de control al focului, MAMBA urmărește proiectilele propriilor trupe și extrapolează punctele de impact. În modul senzor și avertizare, furnizează semnale de avertisment propriilor trupe pe baza datelor colectate despre acțiunile inamice.

Sursă articol și foto: armyrecognition.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Puterea 5G chineză – factor disruptiv în relația de cooperarea SUA-Marea Britanie în domeniul intelligence

Wed May 6 , 2020
SUA ar putea pune capăt tuturor operațiunilor sensibile din zona de intelligence și și-ar putea retrage agenți și o parte din infrastructură de informații din Marea Britanie, în cazul în care compania chineză Huawei va fi desemnată să pună la punct rețeaua de telecomunicații 5G a regatului. Guvernul de la […]