Armament rusesc de peste un miliard de dolari pentru forțele armate din Belarus

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukashenko, a anunţat duminică (12.09.2021), în timp ce asista la manevrele militare comune ruso-belaruse Zapad-2021, că ţara sa va cumpăra din Rusia armament în valoare de peste un miliard de dolari, relatează EFE, DPA şi Agerpres.

„Nu voi menţiona cifra, deşi nu este un secret că va fi peste un miliard de dolari”, a spus Lukashenko. El a mulţumit Rusiei pentru prezentarea unei oferte ce cuprinde o listă pe care se regăsesc circa zece avioane şi zeci de elicoptere, livrabile până în anul 2025.

Preşedintele Belarusului a mai afirmat că în prezent ţara sa are acoperită frontiera occidentală cu sisteme antiaeriene S-300, dar urmează să primească şi S-400, care ar urma să fie amplasate de asemenea la frontiera sudică, adică cea cu Ucraina.

Pe de altă parte, Lukashenko a justificat manevrele Zapad-2021, la care participă circa 200.000 de militari, prin ceea ce consideră a fi poziţia agresivă a NATO.

Premierii rus şi belarus, Mihail Mishustin şi Roman Golovcenko, au semnat vineri o serie de documente pentru consolidarea cooperării economice între celor două ţări.

Sursă foto: dw.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Transportoarele blindate Piranha V ar putea fi fabricate în România

Wed Sep 15 , 2021
Virgil Popescu, ministrul interimar al economiei, a declarat luni (13.09.2021) că transportoarele Piranha pentru Armata Română trebuie fabricate în România, conform contractului offset, și nu exclude preluarea Uzina Mecanică București (UMB) de către compania General Dynamics. „Armata Română are nevoie de aceste transportoare şi conform contractului de offset acestea trebuie […]