Aproape 6 milioane de conturi de Facebook compromise după utilizarea unor aplicații Android din Google Play

Experţii în securitate cibernetică au descoperit în magazinul oficial de conţinut pentru Android al Google mai multe aplicaţii care furau parolele de Facebook ale utilizatorilor.

În ciuda faptului că se laudă frecvent cu tehnicile avansate de protecţie pe care le foloseşte, securitatea pe care Google o oferă utilizatorilor săi care descarcă aplicaţii din Play Store – magazinul oficial şi, teoretic, cea mai sigură sursă – rămâne cel puţin discutabilă, informează news.ro.

Un nou incident umbreşte eforturile gigantului american, după ce specialiştii firmei Dr. Web au descoperit în Google Play 9 aplicaţii, cu peste 5,8 milioane de download-uri, care furau parolele de Facebook ale celor care le descărcau.

Aplicaţiile promiteau utilizatorilor că blochează reclamele, însă, condiţia era ca aceştia să se logheze cu Facebook. Numele şi parolele introduse ajungeau la dezvoltatorii aplicaţiilor.

Aplicaţiile în cauză se numeau Rubbish Cleaner, Inwell Fitness, Horoscope Daily, App Lock Keep, Lockit Master, Horoscope Pi, App Lock Manager. Acestea conţineau cinci variante diferite ale malware-ului Android.PWS.Facebook – numit aşa tocmai pentru abilitatea de a fura parolele de Facebook.

Aplicaţiile problematice au fost eliminate din Play Store, iar Google spune că a şi şters conturile dezvoltatorilor care le-au creat.

Sursă foto: ariacybersecurity.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Germania, Spania și Suedia: „Trebuie să punem capăt definitiv testelor cu arme nucleare o dată pentru totdeauna”

Mon Jul 5 , 2021
Miniştrii de externe ai Germaniei, Spaniei şi Suediei au lansat luni un apel puterilor nucleare, invitându-le la o reducere considerabilă a arsenalelor strategice, înaintea deschiderii în aceeaşi zi a unei reuniuni pe tema dezarmării nucleare la Madrid, relatează dpa, citat de Agerpres. În apelul lor publicat în ediţia de luni […]