Angela Merkel militează pentru un dialog cu Moscova

Cancelarul german Angela Merkel a insistat vineri, la Berlin, în prezenţa secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, asupra nevoii de a menţine dialogul cu Moscova, în pofida răcirii apărute ca urmare a crizei migranţilor de la frontiera cu Belarus, transmite EFE, potrivit AgerPress.

Mereu am susţinut că este mai bine să discuţi decât să nu o faci“, a declarat cancelarul german în exerciţiu, la un forum care se desfăşoară la Berlin pe tema relaţiilor transatlantice şi la care a participat şi Stoltenberg, care a cerut Rusiei transparenţă şi a garantat “solidaritatea deplină” a alianţei cu toţi membrii săi.

Cancelarul german a fost în această săptămână primul lider al unei ţări occidentale care a discutat cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, ceea ce i-a atras critici pe scena politică internă din partea acelora care consideră că în acest mod a contribuit la “spălarea” regimului de la Minsk.

Într-un demers separat, un purtător de cuvânt al cancelarului german a declarat că Merkel a promis ajutor agenţiei ONU pentru refugiaţi (UNHCR) şi Organizaţiei Internaţionale a Migraţiei (OIM) în eforturile depuse de cele două organisme în Belarus, transmite Reuters.

Merkel a discutat situaţia migranţilor din Belarus cu Filippo Grandi, înaltul comisar al ONU pentru refugiaţi, şi cu Antonio Vitorino, director general al OIM, şi a subliniat rolul important pe care îl joacă cele două organizaţii în siguranţa şi în întoarcerea acasă a persoanelor aflate la graniţa cu Belarus, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Sursă foto: DW

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se întâlnește marți cu Klaus Iohannis la București

Sun Nov 21 , 2021
Președinta Maia Sandu va efectua marți, 23 noiembrie, o vizită oficială în România, la invitația omologului său de la București, președintele României, Klaus Werner Iohannis. Vizita preşedintelui Republicii Moldova este prima vizită oficială în România pe care aceasta o efectuează după alegerile anticipate din 11 iulie 2021 şi are loc […]