Angajat de la reşedinţa ministrului israelian al Apărării, arestat sub acuzaţia de spionaj

Un angajat de la reşedinţa ministrului israelian al Apărării, Benjamin Gantz, a fost arestat sub acuzaţia că a încercat să ia legătura cu hackeri din Iran, pentru a transmite informaţii sensibile, informează site-ul Ynetnews.com, anunță Monitorul Apărării.

Conform Serviciului israelian de securitate internă (Shin Bet), Omri G.G., în vârstă de 37 de ani, membru al echipei de întreţinere de la reşedinţa lui Benjamin Gantz, a încercat să ia legătura cu un grup de hackeri din Iran pentru a propune instalarea unui soft de spionaj în calculatorul ministrului israelian al Apărării.

Individul a cerut bani în schimbul activităţilor de spionaj şi a furnizat prin platforme de socializare online imagini din locuinţa lui Benjamin Gantz.

Investigaţia a fost efectuată de Shin Bet şi de unitatea specială de poliţie Lahav 433, prin coordonarea Parchetului General din Israel.

Shin Bet a comunicat că suspectul generează potenţiale riscuri pentru siguranţa naţională a Israelului, dar “nu a avut acces la materiale clasificate şi nu a reuşit să transmită astfel de materiale“.

Individul a fost plasat în arest preventiv sub acuzaţia de spionaj. În trecut, bărbatul a avut patru condamnări şi a fost inculpat de 14 ori, pentru jafuri la bănci şi furt calificat.

Sursă foto: Getty Images

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

CRIZA HÂRTIEI - pe lângă cea a energiei, transporturilor sau semiconductorilor, o nouă criză poate afecta întreaga lume

Sat Nov 20 , 2021
Încă o criză se întrezăreşte la orizont, pe lângă cele deja cunoscute precum cea a energiei, transporturilor, contaninerelor, lemnelor de foc şi a semiconductorilor – care a afectat puternic industria auto şi cea a electronicelor. Hârtia s-a scumpit cu 50 – 70% în numai 2 luni, afectând nu numai tipografiile […]