Amenințarea cibernetică în mediul de afaceri saudit

Un sondaj KPMG CEO Outlook arată că 20% dintre directorii de companii din Arabia Saudită consideră atacurile cibernetice cea mai mare amenințare la adresa organizației pe care o conduc.

Din cauza riscurilor în creștere cauzate de multiplicarea atacurilor, firmele saudite sunt nevoite să își sporească măsurile de securitate informatică.

Interesele geopolitice, coroborate cu faptul că Arabia Saudită este o țară bogată în resurse de hidrocarburi, fac din statul musulman o țintă preferată pentru multe grupări de hackeri, fie ele independente sau proxy-uri pentru diferite entități statale.

Raportul KPMG arată o creștere de 4% a îngrijorării manifestate de cei 50 de CEO respondenți, comparativ cu precedentul sondaj. Documentul subliniază, totodată, că digitalizarea a contribuit la creșterea afacerilor, în ciuda amplificării riscurilor din sfera informatică.

Când vine vorba de atacuri cibernetice, 14% dintre CEO consideră un atac cibernetic ca fiind iminent la adresa organizațiilor lor. 56% dintre aceștia cred că sunt pregătiți pentru a face față amenințării. 60% sunt de părere că un nivel crescut de securitate reprezintă un real avantaj în fața competitorilor. 54% afirmă că o strategie eficientă în domeniul securității cibernetice generează încredere în rândul tuturor stakeholderilor, iar 64% cred că loialitatea clienților este direct proporțională cu capacitatea firmei de a proteja datele acestora.

Din cauza amenințărilor ce cresc exponențial, organizațiile din sfera de afaceri din Regatul Arabiei Saudite trebuie să își consolideze capabilitățile de securitate din domeniul cibernetic, prin recrutarea și pregătirea de resursă umană specializată, precum și prin încheierea de parteneriate cu diverși furnizori de servicii de securitate.

În lumina riscurilor din spațiul virtual, guvernul de la Riad urmează să pregătească, în cadrul programului CyberPro, peste 800 de tineri în domeniul securității cibernetice. Programul este susținut de Autoritatea Națională pentru Securitate Cibernetică (NCA).

Sursă articol: cyware.com

Sursă foto: ibtimes.co.uk

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

DoD începe testarea tehnologiei 5G

Fri Feb 28 , 2020
Departamentul Apărării din SUA (DoD) ia din ce în ce mai în serios evaluarea echipamentelor de rețea de ultimă generație. În următoarele săptămâni, DoD va lansa o propunere oficială către industria din domeniul 5G pentru a testa această tehnologie la 4 baze militare din SUA. Explorarea și testarea va include […]