Ambasadorul rus la București: „În cazul unui război NATO – Rusia, Rusia va trata România ca pe un membru al NATO”

Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse la București, a adresat României un avertisment foarte dur.

Mesajul ambasadorului a fost transmis drept răspuns la întrebarea primită din partea ziarului „România liberă”, în cadrul unei conferințe de presă online, organizată de Ambasada Rusiei la data de 10.06.2021.

Întrebarea ziarului „România liberă” a fost următoarea: „În cazul unui război între NATO și Rusia, cum va fi tratată România de către Rusia?”.

Răspunsul ambasadorului Valery Kuzmin a fost următorul: „În cazul unui război NATO – Rusia, Rusia va trata România ca pe un membru al NATO – dacă România rămâne în NATO până la acel moment”.

Contextul acestui răspuns a fost cel în care, anterior, fiind întrebat despre ce efecte ar putea avea asupra României întâlnirea dintre președinții Joe Biden și Vladimir Putin, întâlnire care va avea loc peste câteva zile la Geneva (Elveția), ambasadorul Kuzmin răspunsese că nu se poate, încă, pronunța.

Valery Kuzmineste deține funcția de ambasador al Rusiei în România din anul 2016. Anterior, el a fost și ambasador al Rusiei în Republica Moldova.

Sursă foto: balkaneu.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Macron: schimbări fundamentale privind prezența militară franceză în Sahel

Sat Jun 12 , 2021
Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat joi (10.06.2021) că prezenţa militară franceză în Sahel va suferi o reorganizare fundamentală şi a lăsat să se întrevadă perspectiva unei reduceri puternice a numărului de soldaţi desfăşuraţi în această regiune volatilă, informează DPA, citat de Agerpres. Trebuie să aibă loc o „transformare profundă”, […]