Ambasada Rusiei la Washington: „Rusia nu desfăşoară operaţiuni ofensive în domeniul cibernetic”

Ambasada Rusiei la Washington a declarat că acuzaţiile recente potrivit cărora hackeri susţinuţi de statul rus au comis atacuri cibernetice împotriva guvernului SUA sunt „nefondate”, a informat luni (14.12.2020) DPA, citat de Agerpres.

„Rusia nu desfăşoară operaţiuni ofensive în domeniul cibernetic”, afirmă Ambasada Rusiei într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

„Activităţile rău intenţionate din spaţiul informaţional contrazic principiile politicii externe ruseşti, interesele naţionale şi înţelegerea noastră a relaţiilor interstatale”, se precizează în comunicat.

Ambasada precizează că guvernul rus nu a primit niciun răspuns din partea Statelor Unite la iniţiativele recente de angajare într-un „dialog constructiv şi egal” asupra chestiunilor de securitate cibernetică.

O grupare susţinută de un guvern străin, a cărui identitate încă nu este cunoscută, a monitorizat e-mailurile interne ale Trezoreriei americane şi pe cele din agenţia guvernamentală responsabilă cu politicile privind internetul şi telecomunicaţiile.

În interiorul comunităţii de informaţii a SUA există preocupări că hackerii care au luat în vizor Trezoreria şi Administraţia naţională pentru telecomunicaţii şi informaţii (NTIA) din Departamentul Comerţului ar fi folosit metode similare pentru a „sparge” şi alte agenţii guvernamentale, au menţionat trei surse, care nu au precizat despre ce agenţii este vorba.

Sursă foto: cyberdb.co

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

MApN va cheltui 21 de milioane de euro pentru un sistem radio troposferic

Wed Dec 16 , 2020
Potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), MApN, respectiv UM 02550 București, intenționează să achiziționeze un sistem radio troposferic, printr-un acord cadru cu o durată de patru ani, în valoare de 104.800.000 (aproximativ 21,5 milioane de euro). La descrierea achiziției din anunțul publicat pe SEAP, se specifică următoarele: „Acord […]