Ambasada Rusiei la Washington cere Statelor Unite să abandoneze planurile de înarmare a Ucrainei

Dacă autoritățile americane se angajează să rezolve conflictul intern al Ucrainei prin mijloace diplomatice, ar trebui să renunțe la planurile de a furniza mai multe arme Ucrainei, a declarat ambasada Rusiei la Washington într-un comunicat pe Facebook, citat de agenția TASS

Dacă Statele Unite sunt cu adevărat angajate în eforturile diplomatice de soluționare a conflictului intra-ucrainean, ar trebui să renunțe la planurile de a furniza noi loturi de arme pentru Forțele Armate ale Ucrainei. În schimb, Washingtonul ar trebui să-și folosească influența asupra autorităților ucrainene pentru a le convinge să înceteze încălcarea Acordurilor de la Minsk”, se arată în declarație.

Moscova solicită, de asemenea, Washingtonului “să pună capăt isteriei din jurul problemei Donbass”, a declarat ambasada Rusiei într-un comunicat.

Ambasada a subliniat că pe 18 ianuarie, Casa Albă, Departamentul de Stat al SUA și oficiali de rang înalt al Pentagonului au făcut observații „despre absența pașilor de detensionare la granița ruso-ucraineană” și „au susținut că țara noastră ar putea să invadeze statul vecin în orice moment, inclusiv de pe teritoriul Belarus”.

Subliniem încă o dată: Rusia nu va ataca pe nimeni. Practica deplasării trupelor pe propriul nostru pământ este un drept suveran. Facem apel să punem capăt isteriei …”, se mai spune în declarație.

CNN a raportat săptămâna trecută că autoritățile americane au autorizat ajutor militar suplimentar Ucrainei în valoare de 200 de milioane de dolari. Potrivit raportului, SUA intenționează să furnizeze Ucrainei arme de calibru mic, muniție, echipamente medicale și de supraveghere radar.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a declarat, comentând acest raport, că creșterea livrărilor de arme către Ucraina intensifică tensiunile în zona de conflict.

Sursă foto: AP News

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ucraina este înconjurată. Rusia a trimis mai multe nave din flota nordică în Marea Neagră (video)

Thu Jan 20 , 2022
Rusia face cerc în jurul Ucrainei. Mai exact, după ce şi-au mutat tehnica militară terestră (tancuri, lansatoare de rachete, camioane, ambulanţe şi sisteme balistice) la graniţa terestră cu Ucraina, responsabilii militari de la Moscova au trecut într-o altă fază, cea a manevrelor maritime, care ar putea fi urmate de o […]