Ajutorul umanitar al Rusiei în Italia – acțiune de spionaj la bazele NATO

Ajutorul trimis de Rusia în Italia pentru combaterea coronavirus a părut pentru toată Europa o îndrăzneață mișcare de PR, iar pentru unii chiar un real ajutor umanitar. De fapt, pare că a fost o adevărat operațiune de spionaj a serviciilor de la Moscova.

La 22.03.2020, o echipă formată din medici militari ruși a fost trimisă în Italia să sprijine acțiunile de combatere a pandemiei de coronavirus, acesta fiind prezentat de ofiacialii și presa rusă drept un gest de solidaritate pentru Italia, pentru Europa.

La 07.05.2020, s-a încheiat misiunea militarilor ruși în Italia, după ce Euractiv prezenta informații potrivit cărora experții militari au depistat o preocupare ieșită din comun a tehnicienilor ruși pentru a sprijin activitățile din zona vecină bazei aeriene Ghedi, din apropiere de Brescia, loc în care sunt amplasate mai multe dispozitive nucleare americane.

Echipa trimisă în Italia a fost compusă din medici militari, experți în amenințări biologice, chimice și radioactive. Între echipamentele trimise s-a aflat și tehnică pentru studiul patogenilor din sol și suprafețe, inclusiv substanțe de decontaminare.

După sosire, rușii au început munca de decontaminare, chiar dacă ministrul italian al sănătății explicase deja, pe 18.03.2020, că nu există motive științifice care să arate că solul ar putea fi o sursă a infecțiilor. La o lună după debutul acțiunii, echipa rusă decontaminase 114 clădiri și peste 400.000 de metri pătrați de străzi în regiunea Lombardia.

Tocmai zona în care s-au derulat operațiunile rusești de decontaminare a fost motivul pentru care misiunea a fost brusc oprită după ce autoritățile italiene au transmis că nu mai au nevoie de ajutorul Moscovei. Motivul real: experți NATO au avertizat Italia că rușii au ales să decontamineze doar zone aflate în vecinătatea bazelor strategice în care forțele din Atlantic păstrează armament nuclear. În baza aeriană Ghedi sunt amplasate 150 de focoase nucleare.

Sursă foto: nbcnews.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

„Renașterea” grupării teroriste Daesh pe fondul crizei medicale globale

Tue May 12 , 2020
Potrivit observatorilor locali și internaționali, în prezent, Irakul asistă la cea mai prolifică perioadă a organizației teroriste Daesh (Statul Islamic / ISIS) din decembrie 2017 – când guvernul irakian a declarat că a învins gruparea. Organizația teroristă sunnită exploatează un moment de oportunitate, întrucât forțele de securitate irakiene, milițiile șiite […]