Agent FSB reținut pentru plănuirea unui atac terorist în Ucraina

Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a prevenit un atac terorist în Regiunea Luhgansk, care ar fi fost orchestrat de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), informează miercuri (08.07.2020) SBU pe pagina sa de Facebook.

Ofițerii de contrainformații ai SBU și luptători ai Centrului pentru Operații Speciale din Ucraina au reținut un agent al FSB în timp ce pregătea un atentat în teritoriile controlate de autoritățile ucrainene.

Persoana suspectă a fost surprinsă când scotea dintr-un depozit două lansatoare de grenade RPG-22 pe care se pregătea să le folosească în atacul terorist.

Potrivit sarcinilor pe care le avea trasate de către coordonatorii săi de la serviciul rus, acesta ar fi trebuit să arunce în aer cisterne cu azotat de amoniu cu o capacitate de 3.500 de tone, a precizat SBU.

Persoana reținută este rezidentă a orașului Rovenky ocupat temporar. Din 2014, este implicată în acțiuni de luptă împotriva armatei ucrainene, iar ulterior a fost recrutat de FSB.

Sursă foto: facebook.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Lituania va achiziționa 6 elicoptere Black Hawk din SUA

Wed Jul 8 , 2020
Agenția pentru Cooperare în domeniul Apărării și Securității din SUA (DSCA) a anunțat la 06.07.2020 că Departamentul de Stat a aprobat o posibilă vânzare în Lituania a 6 elicoptere UH-60M Black Hawk și echipamente conexe, scrie Defence Blog. Potențialul acord este pentru 6 modele UH-60M Black Hawks, 14 motoare T700-GE-701D, […]