Aeronave Eurofighter spaniole la baza de la Mihail Kogălniceanu

Șase aeronave Eurofighter ale Forțelor Aeriene Spaniole au aterizat la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din România, la 25.01.2021, pentru a demara misiuni NATO de poliție aeriană alături de Forțele Aeriene Române, se arată într-un comunicat al Alianței.

Operate de o echipă de 130 de membri ai personalului Forțelor Aeriene Spaniole, avioanele Eurofighter vor fi desfășurate în România în cadrul misiunii consolidate a Poliției Aeriene a NATO pentru a ajuta la patrularea spațiului aerian românesc timp de două luni. Este pentru prima dată când Spania își trimite aeronave de luptă în sud-estul teritoriului NATO pentru a sprijini măsurile de descurajare și apărare ale Alianței.

Forțele aeriene spaniole contribuie în mod regulat la misiunile de poliție aeriană NATO. Pe lângă patrularea spațiului aerian național sub comanda Centrul de Operații Aeriene Combinate (CAOC) al NATO de la Torrejón, Spania, Forțele Aeriene Spaniole au efectuat și șapte misiuni care au ca scop consolidarea misiunilor NATO de poliție aeriană în statele baltice.

În România, detașamentul va continua să arate solidaritatea și coeziunea Alianței în cadrul politicii aeriene îmbunătățite. NATO a introdus această misiune defensivă în 2014 pentru a demonstra angajamentul colectiv al aliaților, pentru a sublinia natura defensivă a NATO și pentru a descuraja orice agresiune sau amenințarea împotriva aliaților NATO.

De la înființare, Canada, Italia, Portugalia și Regatul Unit au contribuit la îmbunătățirea misiunilor de poliție aeriană. Avantajele duble pentru națiunile aliate implicate în acțiunile de poliție aeriană sunt stabilirea de relații de instruire și operaționale cu Forțele Aeriene Române și protejarea spațiului aerian al Alianței din zona Mării Negre.

Sursă foto: twitter.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

CIA lansează un avertisment pentru foștii săi ofițeri

Wed Jan 27 , 2021
Agenția Centrală de Informații (CIA) a comunicat ofițerilor în rezervă să se abțină de la a lucra în mod direct sau indirect pentru guverne străine. Acest lucru a fost comunicat într-o notă care, potrivit The New York Times, a fost redactată în urmă cu câteva luni, dar a fost transmisă […]