Aeronavă chineză de supraveghere electronică în apropierea granițelor Japoniei

Luni (22.06.2020), ministerul apărării din Japonia a declarat că a desfășurat avioane de luptă pentru a intercepta o aeronavă de supraveghere electronică a armatei chineze deasupra Mării Japoniei.

Forțele aeriene japoneze au identificat avionul dedicat războiului electronic și supravegherii Shaanxi Y-9JB (GX-8) care survola spațiul aerian de-a lungul granițelor. Cu toate acestea, nu au existat încălcări ale frontierelor naționale japoneze.

Aeronava chineză de supraveghere electronică se bazează pe scheletul noului avion de transport Y-9. Designul încorporează aripi înalte și panouri de aripi exterioare înclinate. Aeronava este distinctă de aeronava de transport de bază prin faptul că are mai multe anexe și alte carenaje atașate la fuselajul său superior, lateral și în vârful cozii.

Aeronava Y-9JB este echipată pentru a putea monitoriza traficul de comunicații și a emisiilor radar. De asemenea, avionul de spionaj chinez a fost dotat cu presurizare îmbunătățită a cabinei pentru operațiuni la altitudini mai mari și a fost echipat și cu sisteme electronice modernizate.

Varianta sa de transport tactică – Y-9, are o sarcină utilă de 25.000 kg cu o autonomie de 5.700 km și un plafon de 10.400 m. Cunoscut inițial ca proiectul Y-8X, dezvoltarea Y-9 a început în 2001 pentru a înlocui vechile Y-8. Primul zbor al acestui model a avut loc la sfârșitul anului 2010.

Sursă foto: thediplomat.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ședință de trageri de mare precizie a viitorilor militari din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale

Tue Jun 23 , 2020
Militarii participanți la Programul de formare Operatori Forțe pentru Operații Speciale au executat, luni (22.06.2020), trageri de mare precizie în Poligonul de trageri Cheia, arată Școala de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale pe pagina de Facebook. Urmând procesul de instruire, militarii trebuie să facă față efortului prelungit, în medii […]