Adrese IP ale unor site-uri guvernamentale din Ucraina au fost compromise

Specialiștii Centrului pentru Securitate Cibernetică din cadrul Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei au descoperit o scurgere de date de la compania CloudFlare, care ar putea constitui o amenințare pentru securitatea resurselor publice și private ucrainene, potrivit biroului de presă al instituției, arată Pravda, citat de CyberOps.

Astfel, experții au identificat pe Darkweb o listă cu aproape 3 milioane de site-uri ucrainene care folosesc servicii CloudFlare pentru a se proteja împotriva atacurilor DDoS.

Lista conține adresele IP reale ale site-urilor. Printre acestea se numără 45 de site-uri cu domeniul „gov.ua” (site-uri guvernamentale) și peste 6.500 cu domeniul „ua”, multe dintre ele aparținând instituțiilor ce gestionează infrastructuri critice ucrainene.

Surse din cadrul Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei au declarat că „informațiile sunt în mare parte învechite”. Totuși, au fost notificați proprietarii tuturor resurselor ale căror adrese IP au fost compromise ca urmare a acestei breșe de securitate.

Proprietarii resurselor compromise au fost sfătuiți să schimbe imediat adresele IP și să-și consolideze apărarea împotriva unor eventuale atacuri cibernetice.

Compania CloudFlare este recunoscută pentru serviciile sale de securitate și performanță web. CloudFlare deține și operează o rețea masivă de servere pe care le folosește pentru a accelera site-urile web și pentru a le proteja împotriva atacurilor malițioase, cum ar fi DDoS.

Sursă foto: wikihow.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Fost director Mossad: Iranul nu poate fi oprit să-și dezvolte arsenalul nuclear

Tue Jul 28 , 2020
Shabtai Shavit, unul dintre cei mai longevivi directori ai agenției israeliene de spionaj – Mossad, a afirmat că nimeni nu va putea opri Iranul să dezvolte un arsenal nuclear și ar trebui să se concentreze în schimb să stabilească un mecanism de descurajare, scrie IntelNews. Shavit, care acum are 80 […]