Actor cibernetic statal implicat în atacuri masive în Australia. China – suspectul nr. 1

6

Premierul australian, Scott Morrison, a avertizat cu privire la atacurile cibernetice în creștere operate de entități statale, care țintesc de luni de zile o gamă largă de sectoare din domeniul public și privat al țării. Fără a specifica ce țară este responsabilă de aceste acțiuni, el a precizat că nu există un număr mare de actori care să aibă capacitatea de a efectua atacuri într-un asemenea mod.

Un actor statal își intensifică atacurile cibernetice asupra sectoarelor publice și private din Australia, a anunțat, la 19.06.2020, premierul Scott Morrison.

„Această activitate vizează organizațiile australiene dintr-o serie de sectoare, printre care agenții guvernamentale, industrie, organizațiil politice, educație, sănătătate, furnizori de servicii esențiale și operatori de infrastructuri critice”, a spus Morrison.

Premierul a declarat că atacurile au crescut „de-a lungul mai multor luni” și că a făcut publică amenințarea pentru a stimula conștientizarea. El a subliniat că nu există dovezi ale unei încălcări „la scară largă” a datelor cu caracter personal.

Scott Morrison nu a nominalizat țara implicată, dar a spus că „nu există un număr mare de actori statali care să poată efectua acest tip de activitate și este clar, pe baza sfaturilor primite, că atacurile au fost realizaet de un actor statal”.

„Știm că este un actor cibernetic sofisticat de nivel statal, datorită magnitudinii și naturii atacului, precum și a modelului folosit”, a spus Morrison. „Nu există prea mulți actori care au aceste capacități”.

Rapoartele din mass-media australiană au citat, sub anonimat, oficiali guvernamentali, care au precizat că Beijingul este principalul suspect. Cele două țări sunt blocate într-o dispută pentru o serie de probleme, inclusiv comerțul și răspândirea coronavirusului.

Sursă foto: theaustralian.com.au

Redactia

6 thoughts on “Actor cibernetic statal implicat în atacuri masive în Australia. China – suspectul nr. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Turcia suplimentează trupele din nordul Irakului în lupta cu PKK

Mon Jun 22 , 2020
Armata turcă a anunțat duminică (21.06.2020) desfășurarea de forțe suplimentare în Irak, ca parte a operațiunii „Tiger Claw”, care vizează Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scie AMN News. Ministerul a precizat într-un comunicat emis ieri seară că unități suplimentare militari au fost dislocate în noi locații din nordul Irakului, după […]