Acord între România şi Portugalia privind cooperarea în domeniul apărării, semnat la București

Miniştrii Apărării român şi portughez, Vasile Dîncu şi Helena Carreiras, au semnat, joi, la Bucureşti, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Portugheze privind cooperarea în domeniul apărării, anunță Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MApN, transmis AGERPRES, “noul acord va contribui atât la extinderea şi aprofundarea cooperării bilaterale în domeniul apărării, cât şi la întărirea colaborării în contextul NATO şi UE, creând astfel premisele consolidării relaţiilor româno-portugheze, bazate pe obiective convergente atât la nivel european, cât şi la nivel aliat“.

Acordul a fost semnat în contextul vizitei de lucru pe care premierul Portugaliei, Antonio Costa, o efectuează în România.

Astfel, în cadrul convorbirilor oficiale, potrivit MApN, au fost abordate subiecte referitoare la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, la eforturile aliate destinate consolidării posturii NATO de descurajare şi apărare, în special în regiunea Mării Negre, precum şi privind aspecte legate de relaţiile bilaterale, cu accent pe importanţa actualizării cadrului juridic al cooperării în domeniul apărării.

Sursă foto: www.news.ro

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Serviciile de spionaj din Elveția ar putea fi lăsate să pătrundă în faimosul secret bancar al țării

Thu May 19 , 2022
Guvernul elvețian a propus un proiect de lege care ar permite agenției de spionaj a țării să pătrundă în faimosul secret bancar elvețian pentru a detecta tranzacțiile financiare suspectate că finanțează terorismul, spionajul sau extremismul violent, relatează Digi24, citând agenția Reuters. Cabinetul a subliniat că Serviciul Federal de Informații (FIS) […]