A murit unul dintre falșii eroi ai Revoluției din ’89 – generalul (r) Marin Oană

Generalul (r) Marin Oană, în vârstă de 73 de ani, a fost găsit duminică seară (13.04.2020) decedat la casa de vacanță din Sărata-Monteoru, din județul Buzău.

Pentru că este vorba despre o moarte suspectă, ancheta a fost preluată de poliţiştii criminalişti. Trupul generalului Marin Oană a fost transportat la morga SML pentru necropsie. Potrivit poliţiei, uşa casei era încuiată pe dinăuntru, iar ferestrele nu au fost forţate.

Marin Oană, locotenent-colonel în timpul evenimentelor din decembrie 1989, a fost comandantul unei unități militare din București, care a trimis tancuri împotriva manifestanților din capitală în ziua de 21.12.1989.

O zi mai târziu, la 22.12.1989, acesta a fost desemnat să apere sediul Televiziunii Române de „teroriști”. Este bine cunoscut faptul că în zonă s-au înregistrat multe victime în timpul evenimentelor din ’89.

În 2012, magistrații Curții de Apel București i-au retras generalului titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției Române din decembrie 1989”. Potrivit zirae.com, care citează „Evenimentul Zilei”, judecătorii au apreciat că acesta „a acționat și a luptat contra manifestanților din decembrie 1989”.

Sursă foto: ziuaconstanta.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Liber la contracte pentru instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională

Tue Apr 14 , 2020
În art. 8 din decretul semnat de președintele Klaus Iohannis, prin care se prelungește starea de urgență, se specifică faptul că instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională pot organiza și derula, pe durata stării de urgență, proceduri de atribuire în vederea încheierii de acorduri-cadru, pentru acoperirea […]