A început „Sea Breeze 2021” în Marea Neagră. Rusia iritată de derularea exercițiului militar

Ucraina şi SUA încep luni (28.06.2021) un exerciţiu în Marea Neagră şi în sudul Ucrainei, la care mai participă 30 de ţări, între care și România. Acțiunea are loc în pofida apelurilor Rusiei de a anula aceste manevre, relatează Reuters.

Exerciţiul „Sea Breeze 2021” are loc după o creştere a tensiunilor între NATO şi Moscova. Rusia a anunțat, săptămâna trecută, că a tras tiruri de avertisment şi a lansat bombe în calea distrugătorului britanic HMS Defender pentru a-l îndepărta din apele Mării Negre în largul Crimeii. Marea Britanie a respins versiunea incidentului prezentată de Moscova.

Rusia a anexat Crimeea în 2014 şi pretinde că este teritoriu rusesc, dar peninsula este recunoscută la nivel internaţional ca parte a Ucrainei.

Ambasada Rusiei la Washington a cerut săptămâna trecută anularea exerciţiilor Sea Breeze, iar Ministerul rus al apărării a declarat că va reacţiona dacă va fi necesar pentru a proteja securitatea naţională a Rusiei.

Sea Breeze 2021 este programat să dureze două săptămâni, iar la manevre vor participa aproximativ 5.000 de militari NATO şi ai ţărilor aliate, precum şi circa 30 de nave şi 40 de avioane. Vor participa de asemenea distrugătorul cu rachete ghidate USS Ross şi trupe de infanterie marină americane.

Sursă foto: freenews.live

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

MAE rus: „De ce ar fi nevoie de «hackeri ruşi» din moment ce există staţii de autobuz britanice?”

Mon Jun 28 , 2021
Purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe rus, Maria Zaharova, a comentat pe un ton sarcastic informaţiile apărute duminică (27.06.2021) în mass-media britanice despre scurgerea de documente clasificate ale ministerului britanic al apărării, descoperite săptămâna trecută într-o staţie de autobuz din Kent, în sudul Angliei, dintre care unele se refereau […]