8.500 de soldați americani sunt pregătiți pentru o potențială misiune în Europa de Est

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că Armata SUA a plasat în stare de alertă până la 8.500 de militari, pentru a putea răspunde rapid cu o intervenție în Europa de Est, în condițiile în care guvernul de la Moscova își consolidează forțele de la granița cu Ucraina, anunață CNN.

Oficialul a mai transmis că ordinul pentru începerea desfășurării militare în regiune stă la mâna președintelui Joe Biden, dar o decizie finală nu a fost încă luată.

Noua mișcare a Pentagonului vine ca urmare a unor avertismente anterioare ale Washingtonului conform cărora o potențială invazie a Ucrainei ar putea fi iminentă. La sfârșitul săptămânii trecute, Departamentul de Stat a redus numărul personalului din cadrul ambasadei SUA la Kiev, odată cu reîntoarcerea în țară a membrilor familiilor oficialilor americani.

Tot astăzi, NATO a anunțat că suplimentează forțele în Europa de Est, iar mai multe state europene trimit nave și avioane în țările membre din flancul estic. Comisia Europeană și-a arătat sprijinul pentru Ucraina și a propus un ajutor de urgență în valoare de 1,2 miliarde de euro, care trebuie aprobat de Parlamentul și Consiliul European.

Sursă foto: gettyimages.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

O pană de curent majoră lovește Kazahstan, Kârgâzstan și Uzbekistan

Tue Jan 25 , 2022
Kârgâstan și Uzbekistan sunt conectate la principala rețea electrică a Kazahstanului, care la rândul său este interconectată la o linie rusească pentru a acoperi consumul intern, pe care nu-l poate asigura întotdeauna din surse proprii, anunță Reuters. În această dimineață, operatorul liniei a anunțat o deconectare din cauza unor “dezechilibre […]