70% din puterea de luptă a Rusiei este pregătită pentru o eventuală invazie a Ucrainei

Nivelul pregătirilor militare ale Rusiei estimat pentru o posibilă invazie la scară largă a Ucrainei a ajuns la 70%, mai multe batalioane tactice urmând a fi desfăşurare la graniţă, au spus doi oficiali americani, scrie Reuters.

În ultimele două săptămâni numărul grupărilor tactice de batalion din regiunea de frontieră a crescut la 83, de la 60, iar alte 14 sunt în tranzit.

În ceea ce privește momentul unei invazii, nivelul maxim de îngheț care ar permite tranzitul mecanizat off-road al unităților militare ruse este așteptat în jurul datei de 15 februarie, potrivit oficialilor americani. Astfel de condiții se pot menține până la sfârșitul lunii martie. Cele mai recente date coroborate cu numărul și capacitatea tot mai mare a forțelor ruse din apropierea Ucrainei sugerează că fereastra pentru diplomație se închide.

Washingtonul consideră că Putin a luat o decizie finală în legătură cu Ucraina, au declarat oficialii pentru Reuters. Dacă ar invada capitala Kiev, aceasta ar putea cădea în câteva zile, iar o invazie la scară largă ar provoca victime majore. Potrivit estimărilor americanilor, Ucraina ar putea suferi între 5.000 și 25.000 de victime, în timp ce pierderile trupelor Rusiei ar putea fi undeva între 3.000 și 10.000, iar victimele civile ar putea varia între 25.000 și 50.000. O invazie totală ar determina, de asemenea, milioane de refugiați și persoane strămutate în interiorul Europei, consideră Washingtonul.

Rusia a mobilizat peste 100.000 de militari în apropierea graniței cu Ucraina, deși a declarat în repetate rânduri că nu plănuiește o invazie, dar că ar putea întreprinde acțiuni militare nespecificate dacă cerințele sale de securitate nu sunt îndeplinite. Acestea includ o promisiune din partea NATO că nu va admite niciodată Ucraina în alianță, cerere pe care SUA și NATO au catalogat-o ca inacceptabilă.

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ucraina a cerut oficial arme și echipament militar Germaniei

Sun Feb 6 , 2022
Ucraina a trimis la Berlin o listă cu armele pe care dorește să le primească din Germania, a informat vineri, 4 februarie, ziarul german Süddeutsche Zeitung (SZ), citat de Deutsche Welle. Potrivit acesteia, documentul conține o listă detaliată a armelor și echipamentelor militare de care are nevoie Kievul, în special […]