7 milioane de dolari recompensă pentru informații despre liderul Al-Qaeda în Magrebul Islamic

Departamentul de Stat al SUA a publicat miercuri (02.06.2021) o recompensă de 7 milioane de dolari pentru informații care conduc la localizarea sau identificarea lui Abu Ubaydah Yusuf al-Anabi, liderul Al-Qaeda în Magrebul Islamic (AQIM), scrie The Defense Post.

Departamentul de Stat a menționat că al-Anabi a fost declarat emir al regiunii Al-Qaeda din regiunea nordului Africii în noiembrie 2020, în contextul în care predecesorul său, Abdelmalek Droukdel, a fost ucis cu cinci luni înainte.

Al-Anabi este cetățean algerian cunoscut și sub numele de Yazid Mubarak. Acesta a jurat loialitate față de liderul Al-Qaeda, Ayman al Zawahiri, în calitate de lider al AQIM, precizează Departamentul de Stat.

Anterior, el a fost în Consiliul Shura al AQIM, și a activat, de asemenea, în calitate de șef al comunicării AQIM. În 2015, guvernul SUA l-a catalogat drept terorist global.

Sursă foto: longwarjournal.org

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

IAI anunță un contract de 200 de milioane de dolari cu un stat asiatic pentru furnizarea de drone

Fri Jun 4 , 2021
Israel Aerospace Industries (IAI) a anunțat că a semnat un contract de 200 de milioane de dolari cu o țară asiatică, fără a nominaliza țara în cauză, pentru furnizarea de vehicule aeriene fără pilot (UAV), inclusiv pentru dronele Heron și versiunea modernizată MK II. „Acordul este o dovadă a satisfacției […]