5 filme cu și despre armată pe care să le urmărești cât #staiacasă

2

Cu majoritatea lumii fiind nevoită să-și petreacă zilele în casă, datorită carantinei impuse la nivel național și a nevoii de distanțare socială, credem că ar fi util să vă recomandăm 5 filme din zona militară pe care le puteți viziona acasă, în timp ce căutați modalități de a petrece timpul, care cel mai probabil trece mult mai greu în această perioadă.

Platoon (1986)

O curajoasă și emoționantă privire aruncată asupra vieților soldaților unui pluton american, în timp ce patrulează, luptă și își sacrifică viața în junglele din Vietnam, văzută din perspectiva unui tânăr recrut. În momentul în care doi sergenți veterani intră în conflict, când unul dintre ei participă la masacrul unui sat întreg, tânărul trebuie să facă față unei crize morale, confruntat atât cu ororile războiului, cât și cu dualitatea omului.

Gettysburg (1993)

Un film istoric ce redă cu exactitate evenimentele petrecute între 1-3 Iulie 1863, din cea mai mare bătălie a Războiului Civil American (1861-1865) și în același timp cea mai mare luptă armată purtată vreodată pe teritoriul Statelor Unite. Filmul încearca să rememoreze ultima bătălie, decisivă, în războiul civil dintre Confederație și Uniune, scenele fiind filmate cu mii de figuranți exact în locul unde s-au întâlnit armata din Virgina de Nord cu cea a Confederației condusă de generalul Edward Robert.

Tears of the Sun (2003)

Locotenentul A.K. Waters din forțele speciale ale marinei SUA (SEAL) și echipa sa de luptători de elită sunt obligați să aleagă între datoria de militar și sentimentele umanitare proprii, între a îndeplini orbește ordinele primite, în mijlocul unui conflict sângeros, sau a găsi curajul să-și urmeze conștiința și să asigure protecția unui grup de refugiați nevinovați.

Flags of Our Fathers (2006)

Este o imagine perfectă Razboiului din Pacific – un moment istoric imortalizat în film, cu cinci infanteriști marini și un infirmier înălțând steagul SUA pe Muntele Suribachi, cu numai câteva zile înainte de încrâncenata bătălie pentru apărarea garnizoanei japoneze de pe Iwo Jima, o insulă pustie formata din plaje cu nisip negru și peșteri sulfuroase. Este o explorare plină de intensitate a războiului, observat de la distanță și trăit de soldați pe câmpul de luptă. O poveste a prieteniei și curajului, supraviețuirii și sacrificiului, pe fundalul vast și haotic al bătăliei de la Iwo Jima.

Eye in the sky (2015)

Un film care aduce in prim plan războiul contemporan, caracterizat de o grămadă de facilități tehnologice. Colonelul Katherine Powell (Helen Mirren) se trezește devreme într-o dimineață și aude că un coleg a fost ucis de grupul terorist Al-Shabaab. De la sediul Northwood ea începe să coordonezd o misiune de capturare a liderilor extremiști ai grupului care urmează să se întâlnească în Nairobi, Kenya. Filmul prezintă activitatea unei echipe multinaționale care lucrează împreună în această misiune și ai cărei membri sunt conectați prin intemerdiul imaginilor video. Imaginile aeriene sunt surprinse cu ajutorul unei drone Reaper controlată de Steve Watts (Aaron Paul).

Alte titluri interesante: Gallipoli (1981), The Thin Red Line (1998), Black Hawk Down (2001), Rescue Dawn (2007), Fury (2014), Lone Survivor (2014), American Sniper (2015), Land of Mine (2015), 13 Hours (2016), Dunkirk (2017) 12 Strong (2018).

Sursă foto: theconservativechampion.org

Redactia

2 thoughts on “5 filme cu și despre armată pe care să le urmărești cât #staiacasă

  1. Buna ziua,
    cam subtirica lista, dar cel putin la repezeala doua nume merita neaparat adaugate: “The Hurt Locker” si “Tropa de elite”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Noi restricții pentru polițiști și militari pe fondul stării de urgență

Fri Mar 27 , 2020
Aminteam cu câteva zile în urma despre restricțiile impuse militarilor de-a lungul carierei și despre drepturile financiare ale acestora după trecerea în rezervă. Astăzi, se pare că Guvernul a decis să mai restrângă din drepturile acestora, în vederea menținerii continuității programului de lucru, pe fondul pandemiei de coronavirus. Potrivit Agerpres, […]