10 țări pe lista statelor „neprietenoase” ordonată de Putin

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a anunţat miercuri (28.04.2021) că o „listă cu ţări neprietenoase” faţă de Rusia va fi dată publicităţii în curând, un anunţ care coincide cu expulzarea din Rusia a trei diplomaţi din Slovacia, a doi din Lituania şi a câte unul din Letonia şi Estonia.

„La ordinul preşedintelui şi, în conformitate cu un decret al său, guvernul a fost mandatat cu întocmirea unei astfel de liste”, a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă comună cu omologul său mexican, Marcelo Ebrard, la finalul convorbirilor purtate la Moscova, relatează Agerpres.

Întrebat despre ţările care s-ar putea regăsi în respectiva „listă”, ministrul de externe rus a spus că nu doreşte să anticipeze evenimentele, dar a adăugat: „Nu mai este mult. Se va şti în curând”.

La 23.04.2021, preşedintele Vladimir Putin a emis un decret cu privire la măsurile destinate să contracareze acţiunile ostile ale unor state străine care includ, printre altele, interzicerea angajării de personal rusesc la reprezentanţele diplomatice ale acestor state în Rusia.

Lavrov a subliniat miercuri (28.04.2021) că Rusia nu practică angajarea de personal local la ambasadele sale din lume şi, prin urmare, le poate impune misiunilor diplomatice străine acreditate în Federaţia Rusă să procedeze în mod similar.

Potrivit cotidianului rus „Izvestia”, sunt zece ţări care se regăsesc pe lista cu state „neprietenoase”, și anume SUA, Canada, Polonia, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, Marea Britanie, Ucraina și Australia.

Sursă foto: minnpost.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ambarcațiune încărcată cu bombe detonată de forțele navale saudite

Fri Apr 30 , 2021
Forțele navale ale Arabiei Saudite au distrus o ambarcațiune încărcată cu expozibili. Potrivit ministerului apărării saudit, ambarcațiunea a fost interceptată în largul portului Yanbu, la o distanță de 870 de kilometri vest de Riad, pe coasta Mării Roșii, potivit evz.ro. „Un vas fără prezenţă umană la bord, încărcat cu bombe, […]