1.700 de rezervişti estonieni chemați la arme în cadrul unui exerciţiu inopinat

Guvernul estonian a alarmat, miercuri, 1.700 de militari în rezervă pentru un exerciţiu inopinat care include instalarea unui gard de sârmă ghimpată de-a lungul a 40 km de graniţă cu Federaţia Rusă, arată Reuters, citat de Monitorul Apărării.

Acţiunea are loc pe fondul intensificării crizei migranţilor din Belarus care doresc să intre în ţările membre ale UE.

Exerciţiul de alarmare va dura până pe 25 noiembrie şi testează reacţia de răspuns a rezerviştilor şi lanţul de comandă în cadrul structurilor de securitate şi apărare.

Pe cei 40 de km de graniţă cu Rusia, unde va fi instalat gardul, riscul trecerilor ilegale este foarte mare, au anunţat grănicerii estonieni.

„Ce se întâmplă în Polonia, Lituania şi Letonia ne arată că trebuie să ne întârim situaţia de la graniţă,” a declarat şeful poliţiei de frontieră, Elmar Vaher, conform Reuters.

Poliţia de frontieră poloneză a declarat marţi că migranţii care au forţat punctul de trecere de la Kuźnica-Bruzgi se comportă „agresiv”, aruncând cu pietre şi diverse obiecte în serviciile poloneze.

„Pentru a preveni trecerea ilegală a frontierei, au fost folosite tunuri cu apă împotriva străinilor agresivi”, au trasmis autorităţile poloneze.

Sursă foto: icds.ee

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Biden cere Congresului SUA să ratifice un tratat privind reducerea hidrofluorocarburilor, gaze cu efect de seră extrem de poluante

Wed Nov 17 , 2021
Preşedintele american Joe Biden a cerut marţi Congresului SUA să ratifice un amendament la un tratat internaţional care urmăreşte reducerea semnificativă a hidrofluorocarburilor (HFC), gaze cu efect de seră extrem de nocive pentru mediu, relatează AFP, citată de AgerPres Liderul democrat de la Casa Albă a cerut Senatului să susţină […]