Video: Atacul armatei armene asupra unui convoi militar azer

1

Ministerul Apărării din Armenia a postat, la 27.09.2020, pe Youtube un scurt videoclip cu un nou asupra unui convoi militar azer din Nagorno-Karabakh. Atacul a fost îndreptat împotriva convoiului azer format din vehicule de luptă de infanterie și camioane militare.

Unele surse susțin că videoclipul arată un convoi de vehicule de infanterie azere BMP-3, care încearcă să distrugă camioanele militare armene deja avariate.

Guvernele celor două țări au raportat acțiuni în care au fost folosite tancuri, elicoptere militare și artilerie în ceea ce este o nouă escaladare a conflictului azero-armean.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a declarat mai devreme în aceeași zi că Armenia a lansat atacuri la scară largă împotriva civililor și a armatei sale, lansând o operațiune de represalii de-a lungul „liniei de contact” – o zonă neutră puternic minată care separă forțele armene de trupele azere din regiune.

Președintele Ilham Alyiev, a spus că cei căzuți dintre civili și armata azeră vor fi răzbunați și că Azerbaidjanul își va apăra teritoriul.

„Cauza noastră este justă și vom câștiga”, a declarat Alyiev, repetând un celebru citat din discursul lui Stalin de la izbucnirea celui de-al doilea război mondial.

Sursă foto: ipeclub.co

Redactia

One thought on “Video: Atacul armatei armene asupra unui convoi militar azer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Patru ofițeri CIA din Grupul pentru Operații Speciale dispăruți în 2008 într-o misiune în Marea Chinei de Sud

Mon Sep 28 , 2020
Patru ofițeri paramilitari ai CIA au murit în timpul unei operații maritime secrete în largul coastei Filipinelor în 2008, potrivit unui raport al Yahoo News, care a dezvăluit presupusul incident săptămâna trecută, citând sub anonimat foști ofițeri de informații în materialul său. Cei patru bărbați ar fi fost ofițeri de […]