Rusia va livra către India sisteme de rachete sol-aer S-400

Federația Rusă va începe livrarea sistemelor de rachete sol-aer S-400 către India la finalul anului 2021, conform agenției de știri RIA Novosti. India și Kremlinul au semnat un acord de 5 miliarde de dolari în anul 2018 pentru sistemele S-400, fapt ce a atras nemulțumirea SUA, care au avertizat că o astfel de tranzacție ar putea atrage sancțiuni, în contextul sancțiunilor impuse asupra Moscovei.

Agenția de știri rusă l-a citat pe directorul adjunct al Serviciului Federal pentru Cooperare Tehnico-Militară (FSMTC), Vladimir Drozhzhov, care a declarat că acordul este în curs de implementare, conform termenelor stabilite. Aceeași sursă l-a citat în noiembrie 2019 pe directorul Rosoboronexport, agenția națională de export al armamentului din Federația Rusă, care afirma că livrarea sistemelor sol-aer va demara în septembrie 2021.

Sursă articol: defencenews.in

Sursă foto: themoscowtimes.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Sisteme Patriot elene în Arabia Saudită

Fri Feb 7 , 2020
Grecia intenționează să își desfășoare unitatea de sisteme anti-rachetă Patriot în Arabia Saudită ca parte a unui program care implică și SUA, Marea Britanie și Franța. Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, Stelios Petsas, a declarat că ultima mișcare vine după ce atacurile aeriene ale forțelor armate yemenite […]