Rusia confirmă dislocarea de MiG-uri în Siria, la aceeași bază aeriană ce ar fi servit drept punct de tranzit pentru aeronavele desfășurate în Libia

Ambasada Federației Ruse în Siria a confirmat, miercuri (03.06.2020), livrarea de avione de luptă MiG-29, fabricate în Rusia, în republica arabă.

„Armata siriană a primit al doilea lot de MiG-29 de la Rusia în cadrul cooperării în domeniul apărării între națiunile noastre. Sirienii au început deja să folosească acele avioane pentru misiuni”, a declarat ambasada rusă pe Twitter.

Agenția de știri SANA din Siria a raportat despre livrare la 30.05.2020, citând surse militare.

Potrivit agenției, ceremonia de predare a avut loc la baza aeriană rusă Khmeimim din Siria. Ulterior, aeronavele au fost dislocate pe diverse câmpuri aeriene. MiG-urile ruse erau programate să înceapă operațiunile în spațiul aerian al țării la 01.06.2020.

Să nu uităm faptul că Rusia a fost recent acuzată de Comandamentul Africii al Armatei SUA (AFRICOM) că ar fi desfășurat avioane Sukhoi și MiG în Libia, pentru a sprijini forțele LNA, după ce acestea ar fi tranzit chiar baza aeriană Khmeimim din Siria.

 Sursă foto: aviationvoice.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Serviciile de informații iordaniene au destructurat o rețea teroristă care plănuia atacuri în Israel

Thu Jun 4 , 2020
Cinci cetățeni iordanieni au fost acuzați în țara lor de origine de planificarea unor atacuri teroriste împotriva țintelor israeliene, după ce au fost arestați la începutul acestui an, scrie Israel Defense. Se presupune că unul dintre suspecți ar fi fost antrenat pentru confecționarea de echipamente explozive în Gaza, înainte de […]