Rusia cere platformelor TikTok și VKontakte să nu promoveze către minori protestele lui Navalnîi

Autorităţile ruse au cerut reţelelor sociale, inclusiv aplicaţiei TikTok, să înceteze să difuzeze postări ce încurajează minori să ia parte la manifestaţiile de protest ilegale ce vor avea loc sâmbătă în susţinerea opozantului rus Aleksei Navalnîi, critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, informează joi (21.01.2021) Reuters, citat de Agerpres.

Aleksei Navalnîi a fost arestat la sfârşitul săptămânii trecute şi plasat în detenţie pentru presupusă încălcare a eliberării sale condiţionate, după ce a revenit în Rusia pentru prima dată de la otrăvirea sa cu un agent neurotoxic de tip Noviciok.

El îl acuză pe Putin că a ordonat otrăvirea lui, acuzaţie pe care Kremlinul o respinge. Susţinătorii lui Navalnîi au îndemnat oamenii să iasă sâmbătă să protesteze împotriva arestării lui.

Serviciul federal pentru control în domeniul comunicaţiilor (Roskomnadzor) a cerut miercuri seara aplicaţiei TikTok şi celei mai populare reţele sociale din Rusia, VKontakte, să prevină distribuirea de informaţii ce ar putea încuraja minori să întreprindă acţiuni ilegale care să le pună vieţile şi sănătatea în pericol.

„Cerem să luaţi imediat măsuri cuprinzătoare pentru a preveni distribuţia unei astfel de informaţii ilegale pe platforma TikTok”, a afirmat Roskomnadzor într-un comunicat. Un mesaj similar a fost trimis platformei VKontakte.

Parlamentarii ruşi au votat în 2018 legislaţia care prevede pedepse cu închisoarea îndemnurile către persoane sub 18 ani să participe la proteste de stradă neautorizate, decizie despre care Navalnîi a spus la acea vreme că este menită să împiedice activitatea lui.

Sursă foto: vestikkavkaza.net

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Șeful unei misiuni diplomatice nord-coreene ar fi defectat în Coreea de Sud

Mon Jan 25 , 2021
Un șef de misiune diplomatică din Coreea de Nord aflat în funcție, fiul unuia dintre cei mai înalți oficiali ai Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, ar fi fugit în Coreea de Sud împreună cu familia sa. Două surse de presă sud-coreene, agenția de știri Yonhap și ziarul Maeil, au […]