Pistolul „Pandurul” modernizat la Cugir va intra în dotarea forțelor armate române

Industria românească de apărare primește o gură de oxigen. Asociația Colecționarilor de Arme a convins fabrica de la Cugir să modernizeze un pistol israelian care a făcut istorie și care acum corespunde standardelor NATO, arată stirileprotv.ro.

„Pandurul”, cum a fost botezat pistolul, va intra în dotarea armatei române, care a anunțat deja că va cumpăra cel puțin 1.000 de exemplare.

Pistolul LP 5, de calibru 9mm, sau „Pandurul” este varianta modernă a unei arme fabricate la Cugir încă din 1995, când producătorul român a obţinut patentul celebrei arme israeliene Jericho. De-atunci, pistolul a mai fost modernizat o dată, la sfârşitul anilor 2000. Însă colecţionarii de arme au cerut o variantă modernă care să marcheze 200 de ani de la Revoluţia lui Tudor Vladimirescu.

Ioan Gaucan, președintele Asociației Naționale a Colecționarilor de Arme: „Nu este o armă nouă, ea se află în dotarea armatei române, dar este modelul îmbunătăţit, model 2021, care a trecut toate testele nato de acceptare. Este o armă clasică, nu din polimer, plastice, cum sunt acum la modă, este mult mai rezistentă, pentru utilizare militară.”

 „Pandurul de la Cugir este o armă semiautomată care îndeplineşte cerinţele unei arme de serviciu. Nu este grea, comparabilă cu alte pistoale cu cadru din metal. Este o armă cu un potenţial de precizie de acurateţe mare”, explică Baity Pera, secretar general A.N.C.A.

Sursă foto: stirileprotv.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

„Ziua Rezervistului Militar”. La mulți ani tuturor rezerviștilor militari!

Mon May 31 , 2021
În data de 31.05.1864, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, a fost adoptată „Legea asupra poziţiei ofiţerilor”, primul act normativ care dă identitate, valoare şi sens corpului cadrelor militare în rezervă. Astfel, în semn de respect şi recunoştinţă pentru cei care au servit cu onoare şi demnitate România sub […]