Misiunea NATO a marinarilor militari români continuă în Marea Neagră

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”, navă care face parte din Gruparea Navala a  NATO SNMCMG-2, a părăsit luni (16.11.2020) portul militar Constanța, pentru a-și continua misiunea sub stindard NATO, în Marea Neagră, anunță Statul Major al Forțelor Navale într-un comunicat.

Gruparea Navală a NATO de Lupta Contra minelor a efectuat, în perioada 11-16.11.2020, o escală în portul Constanța, pentru refacerea capacității de luptă, iar ca măsură de limitare a răspândirii și infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, echipajul dragorului maritim a rămas izolat la bord pe toată durata escalei.

Gruparea Navală este compusă din nava de sprijin logistic „Aliakmon” (Grecia), vânătoarele de mine „Tsibar” (Bulgaria), „Alghero” (Italia), „Orion” (Franța), „Edremit” (Turcia) și dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” și desfășoară, în comun, activități specifice luptei împotriva dispozitivelor explozive, în vederea asigurării securității flancului estic al Alianței Nord-Atlantice.

Sursă foto: navy.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Erdogan vrea să trimită soldați în Nagorno-Karabakh, pentru un centru comun de control al încetării focului alături de Rusia

Tue Nov 17 , 2020
În timp ce soldații Brigăzii a 15-a din districtul militar central rus au început să sosească în Nagorno-Karabah, președintele turc a vorbit despre crearea unui „centru de observare turco-rus” pentru a monitoriza încetarea focului. Ceea ce nu prevede acordul semnat de Armenia și Azerbaidjan, scrie Bloomberg, citat de evz.ro. Recep […]